Home / Archief / Welkom in... Leidsche Rijn, West & Overvecht / Programma / ZIMIHC Kunstroute: Tutti Saxi

ZIMIHC Kunstroute: Tutti Saxi

Video

ZIMIHC Theater Stefanus

  • woensdag 30 juni 15:00
Theater Stefanus is de plek waar het Utrechtse straatorkest Tutti Saxi in vervoering raakte toen zij eindelijk na de eerste lockdown in juni weer kon samenspelen. De akoestiek van Stefanus gaf de rauwe straat-sound van de saxofoons zo’n indringend effect dat Tutti Saxi besloot om -bij uitzondering- twee uitvoeringen op 2 en 3 april 2022 in de beslotenheid van de zaal van Stefanus ten gehore te gaan brengen. Hiervoor gaat Tutti Saxi een bijzonder samenwerkingsproject aan met Tutti Flutti, een utrechts dwarsfluit orkest, waarin beide orkesten zich onderdompelen in de latin-muziek.

Tutti Saxi speelt normaal gesproken op straat bij allerlei festiviteiten in Utrecht en omgeving. Ook in Overvecht speelt Tutti geregeld, bijvoorbeeld bij fort de Gagel tijdens de Waterliniewandeltocht en tijdens het seizoensconcert op Station Overvecht. In de stad zal u Tutti Saxi, herkenbaar aan haar kleurige jasjes, geregeld zien spelen bijvoorbeeld tijdens de culturele zondagen. De swingende saxofoons en de strakke percussieritmes zorgen samen voor wat men in Latijns-Amerika sabroso noemt: smeuige feestelijke muziek. Tutti Saxi bestaat sinds 1997 en heeft inmiddels 3 cd’s uitgebracht en staat onder leiding van dirigent Tim Achthoven.

Momenteel maakt Tutti Saxi onderdeel uit van de ZIMIHC Kunstroute: ze zijn te horen in route Noord. Vanaf zondag 30 juni 15:00 kijk je op YouTube.com/DeCultureleZondagen naar een optreden van het straatorkest.

ZIMIHC Kunstroute
Op initiatief van ZIMIHC zijn er in drie wijken in Utrecht kunstroutes uitgezet. Deze routes bevatten kunst van (amateur) wijkbewoners, bestaande kunst in de openbare ruimte en muurkunst.
In Overvecht is gekozen om 2 routes uit te zetten. Kijk voor meer informatie over de Kunstroute op deze pagina.


Facebook