Home / Archief / Welkom in... Leidsche Rijn, West & Overvecht / Programma / CZ@Home: Welkom in Overvecht

CZ@Home: Welkom in Overvecht

Video

ZIMIHC Stefanus & BOKS Cultuurhuis

  • zondag 27 juni 15:00
In deze aflevering van CZ@Home ontdek je wat de Utrechtse wijk Overvecht aan kunst en cultuur te bieden heeft. Cultuurhuizen BOKS en ZIMIHC Theater Stefanus laten in deze video zien wat zij aan activiteiten organiseren in de wijk.

BOKS Cultuurhuis is dé plek voor jong talent uit Utrecht om samen te komen en zich te ontwikkelen op het gebied van cultuur. Of je nu pas net begonnen bent of op zoek bent naar wat extra coaching, de cultuurcoaches helpen je graag op weg. Voor Culturele Zondagen werkten de talenten van BOKS aan een cypher, een rapnummer waarin verschillende artiesten achter elkaar te horen zijn. In CZ@Home: Welkom in Overvecht zie je een preview van de bijbehorende clip. De hele cypher en de behind the scenes zijn te bekijken op ons Youtube kanaal.

Wil je op een veilige manier kunst en cultuur beleven in Overvecht? Pak dan je telefoon en loop de ZIMIHC Kunstroute. In Overvecht zijn twee routes die je kunt lopen: noord en zuid. In CZ@Home vertelt fotograaf Rick Rindertsma, een van de artiesten uit route zuid, over zijn werk. Tijdens Welkom in zie je ook optredens van Jermain Bridgewater en straatorkest Tutti Saxi uit route noord.

Tot slot nemen we in CZ@Home: Welkom in Overvecht alvast een kijkje bij de Buurtcamping. De Buurtcamping in Overvecht is dit jaar niet een weekend lang kamperen, maar een ééndaags festival voor jong en oud, tussen de 10-hoog flats midden in de wijk. Op 17 juli brengt De Buurtcamping niet alleen verschillende groepen, maar ook allerlei disciplines en kunstvormen samen. Van theatersport tussen de vlinderstruiken tot breakdance aan de rand van de vijver en een podium vol lokale dans en muzikale acts, o.a. in samenwerking met ZIMIHC theater Stefanus.

In deze aflevering van CZ@Home zie je singer-songwriter Jasper, bekend als Iaspyr. Sinds 2 jaar maakt hij dreamy sadhappy indiefolk(pop)ish liedjes waarbij dromen, hoop en liefde basis zijn.  Op 25 juni komt zijn eerste nummer uit op verschillende streamingdiensten. Ook zie je Aram Angelo Eduati, een 20-jarige danser van de Utrechtse groep UC Crew. In de 7 jaar dat hij danst heeft hij samengewerkt met onder andere Illusionary Rockaz Company en Freedom City. Daarnaast begeeft hij zich steeds meer in de theaterwereld, met makers als Afra Ernst of in eigen producties.

© Foto: Marcel Krijgsman