Home / Archief / Welkom in... Leidsche Rijn, West & Overvecht / Programma / CZ@Home: Welkom in West

CZ@Home: Welkom in West

Video

Het Wilde Westen

  • zondag 13 juni 15:00
In deze aflevering van CZ@Home laat Het Wilde Westen je zien wat er in West te beleven is op het gebied van kunst en cultuur. Meis en Jasmin van danscollectief SERIÓÓS, die je ook kunt zien in CZ@Home: Welkom in Leidsche Rijn, presenteren de aflevering.

Textielkunstenaar Hanna Pétursdóttir geeft ons een kijkje bij haar project Dansende Draden, een initiatief waarbij bewoners thuis aan de slag kunnen met patroondelen en wol. Zo werken ze thuis aan een onderdeel van een groter kunstwerk. In CZ@Home nemen we een kijkje bij het samenkomen van verschillende lappen.

Danser Elise Richards is zelf geboren in West en heeft vanaf jongs af aan gedanst bij het Wilde Westen. Inmiddels is ze succesvol als danser, ze won de tweede prijs in de categorie Dans bij Kunstbende Live 2020 en geeft ook dansles bij het Wilde Westen. In CZ@Home vertelt ze haar verhaal zoals ze dat het beste doet: met dans.

Marie Chrisitine en Marijke van Cultureel Café Cereol organiseren wekelijks culturele activiteiten voor bewoners, soms online, maar ook in de buitenlucht in de wijk. Tijdens CZ@Home loop je samen met een klein gezelschap ouderen met ze mee langs twee standbeelden in Oog-in-al. Samen bespreken ze de standbeelden. Niet alleen een interessante wandeling, maar ook erg gezellig!

Ook krijg je in deze aflevering van CZ@Home een voorproefje op twee video's die later zullen verschijnen. Zo krijg je een voorproefje van Lied van je Leven, waarvan de video op dinsdag 22 juni verschijnt, en van Stick Around van het Ubuntuhuis, waarvan de video op donderdag 24 juni verschijnt.

CZ@Home: Welkom in West is vanaf zondag 13 juni 15:00 te bekijken op deze pagina en op YouTube.com/DeCultureleZondagen.