Home / Archief / Welkom in... Leidsche Rijn, West & Overvecht / Programma / CZ@Home: Welkom in Leidsche Rijn

CZ@Home: Welkom in Leidsche Rijn

Video

De Vrijstaat & Cultuur19

  • zondag 30 mei 15:00
In deze aflevering van CZ@Home laten cultuurhuizen De Vrijstaat en Cultuur19 in Leidsche Rijn zien wat er in de wijk te beleven is op het gebied van kunst en cultuur. Presentator Youssra gaat langs bij de cultuurhuizen.

In het Maximápark vertelt danscollectief SERIÓÓS je alles over het dansfestival Zingende Beelden van Cultuur19. Bij standbeelden in het park geven zowel beginnende als professionele makers dansoptredens. Met je telefoon kun je QR-codes bij het beeld scannen en met de speciale VR-bril beleef je de optredens alsof de artiesten écht voor je staan.

Krijg je zelf ook direct zin om te dansen? Kijk dan aan het einde van de aflevering naar de danstutorial van het SERIÓÓS.

Youssra gaat ook langs bij de Vrijstaat, waar je de expositie Flower Bomb (6+) kunt bezoeken. Kunstenaar Jolanda neemt je mee naar een van de werkplaatsen en laat je zien wat een bloembom precies is, en hoe je er thuis een kan maken.

Een andere activiteit voor kinderen bij de Vrijstaat is de Kookkeet. Hier leren kinderen bij een kampvuur bijzondere gerechten te maken. In CZ@Home legt de kok uit hoe je een chocoladecakeje in een sinaasappelschil maakt.