Home / Archief / Welkom in... Leidsche Rijn, West & Overvecht

Welkom in... Leidsche Rijn, West & Overvecht

zondag 30 mei 2021

De komende maand laten vijf cultuurhuizen uit Leidsche Rijn, West en Overvecht zien wat hun wijk aan kunst- en cultuurbeleving te bieden heeft in een online editie van de Culturele Zondagen: Welkom in... Leidsche Rijn, West & Overvecht.

De cultuurhuizen hebben voor dit festival een gevarieerd programma samengesteld met video’s die verspreid over de komende weken zullen verschijnen. Hiermee krijgt publiek uit de hele stad de kans om op een veilige manier de programmering van de cultuurhuizen te ontdekken.

De programmering van het festival is samengesteld door Cultuur19 en de Vrijstaat in Leidsche Rijn, Het Wilde Westen in West en ZIMIHC Theater Stefanus en BOKS Jongerencultuurhuis in Overvecht. Het festival wordt afgetrapt in Leidsche Rijn met een aflevering van het programma CZ@Home, die op 30 mei in première gaat. Hierin krijgt het publiek onder andere een rondleiding bij de expositie Flower Bomb van De Vrijstaat, en kunnen kijkers thuis aan de slag met hun eigen bloembom. Daarnaast neemt danscollectief SERIÓÓS kijkers mee naar het Máximapark, waar komende maand tijdens Zingende Beelden dansperformances te zien zijn bij de standbeelden in het park.

Naast afleveringen van CZ@Home zijn ook diverse losse video’s te bekijken waarin stil wordt gestaan bij bijzondere activiteiten van de cultuurhuizen. Op 24 juni geeft Wilde Westen een kijkje in een van de projecten van het Ubuntuhuis, een buurthuis waar activiteiten worden georganiseerd met en voor mensen die te maken hebben (gehad) met dakloosheid, armoede en sociaal isolement. Het festival wordt afgesloten met programmering uit Overvecht. Hier laten de jonge talenten van BOKS Jongerencultuurhuis zien waar zij bij het cultuurhuis aan werken en verzorgen muzikanten uit de ZIMIHC Kunstroute een digitaal optreden namens ZIMIHC Theater Stefanus.

Een overzicht van alle online activiteiten en de data waarop de video’s online komen is te vinden op deze website. De video’s zijn na het verschijnen doorlopend terug te bekijken op YouTube.com/DeCultureleZondagen. Naast het online festivalprogramma wordt ook aandacht besteed aan de activiteiten die live in de wijk te bezoeken zijn komende maand. Zo kun je op diverse locaties in Leidsche Rijn speciale VR-brillen halen om Zingende Beelden in het Maximapark te beleven.
Interactieve Kaart