Home / Archief / CZonTour - Gaudeamus Muziekweek & Festival Oude Muziek

CZonTour - Gaudeamus Muziekweek & Festival Oude Muziek

woensdag 26 augustus 2020

Woensdag 26 augustus zie je op het Youtubekanaal van Culturele Zondagen drie concertregistraties in het kader van CZonTour. Er waren verrassingsoptredens in de binnenstad, bij SOIA (Strand Oog in Al) en parkrestaurant Anafora. In deze CZonTour zie je drie optredens:

Rafaele Andrade
Rafaele Andrade [BR / NL] is een muziekpionier op het gebied van moderne en experimentele muziek. Met een achtergrond in dirigeren, compositie, productie, cello, live codering en sonologie, ontwikkelt ze kunstwerken waarin ze technologie, sociale inclusie en duurzaamheid samenvoegt.

Lidewij van der Voort & Fred Jacobs
Barokmuziek draait voor Lidewij van der Voort altijd om eerlijk affect, nooit om goedkoop effect. Gloedvolle declamatie, natuurlijke frasering en kleur zijn voor haar de basisingrediënten van eerlijk en compromisloos musiceren op het hoogste niveau. Jacobs is docent luit en theorbe aan het Conservatorium van Amsterdam. Zijn onderzoek, publicaties en lezingen richten zich op verschillende aspecten van de luit en theorbe in de zeventiende eeuw.

Elisabeth Hetherington & David Mackor
Het in Nederland gevestigde ‘Duo Serenissima’ is in 2015 opgericht door de Canadese sopraan Elisabeth Hetherington en de Nederlandse luitist David Mackor. Zij zijn gespecialiseerd in de muziek van de zestiende en zeventiende eeuw en brengen programma’s die uiteenlopen van Engelse luitliederen tot Italiaanse monodie tot Venetiaanse opera.CZonTour gaat 26 augustus vanaf 16:00 uur online op youtube.com/deculturelezondagen. Zorg dat je je alvast abonneert en mis geen aflevering!

Volg Culturele Zondagen op social media:
Facebook
Instagram
Twitter
Interactieve Kaart