Home / Archief / CZ@Home - Utrecht Filmstad

CZ@Home - Utrecht Filmstad

zondag 27 september 2020

Van 25 september t/m 3 oktober vindt het Nederlands Filmfestival weer plaats. Ondanks dat het festival dit jaar geen grootschalige activiteiten in onze stad organiseert is er nog genoeg te doen, online en in de filmtheaters!

Ter gelegenheid van het festival staat de nieuwe CZ@Home geheel in het teken van film en het Utrechte filmlandschap. In CZ@Home - Utrecht Filmstad presenteren Dzifa Kusenuh en Cesar Majorana een talkshow waarin verschillende professionals je van alles vertellen over het NFF, de belangrijkste filmhuizen in Utrecht en het maken en programmeren van films. Aan tafel schuiven aan: 

  • Claire van Daal, programmeur NFF
  • Julius Ponten, filmproducent (bekend van onder andere Rabat, Wolf en Catacombe)
  • Roos Stelling, programmeur Louis Hartlooper en Springhaver
  • Miranda van Gelder, programmeur Hoogt on Tour
  • Dr. Klaas de Zwaan, filmhistoricus aan de UU
Ook krijg je een sneak preview van het nieuwe centrum voor beeld in cultuur dat in Utrecht geopend zal worden: de Machinerie. Tot slot neemt Hannah van Goeie Ouwe Koeien je natuurlijk weer mee de geschiedenis in. In deze aflevering vertelt ze je meer over filmtheater Springhaver.

CZ@Home - Utrecht Filmstad verschijnt op de eerste zondag van het NFF, 27 september, om 16:00 op Youtube.com/DeCultureleZondagen.

Vergeet je niet te abonneren en volg onze sociale media kanalen om op de hoogte te blijven!
Instagram
Facebook