Home / Archief / CZ@Home - Café Theater Festival & Vloeken in de Kerk

CZ@Home - Café Theater Festival & Vloeken in de Kerk

zondag 5 april 2020

CZ@Home zondag 5 april, om 15:00 live op Instagram 
Café Theater Festival & Vloeken in de Kerk!


Het Café Theater Festival bestaat al 17 jaar in Utrecht als hét festival voor interventietheater dat opduikt in cafés, waar aanstormende artiesten dicht op de huid van het publiek spelen. Het festival kon van 5 /m 8 maart op de valreep nog plaatsvinden in Utrecht, vlak voor de corona-maatregelen alle evenementen verboden.

Vloeken in de Kerk maakt performancediensten op bijzondere locaties, waarin theater, muziek, dans, poëzie en filosofie elkaar ontmoeten. Het Utrechtse theatergezelschap zou in mei starten met het spelen van de voorstelling Donker op diverse festivals, die voorlopig zijn komen te vervallen. 

Verbindende factor van beide organisaties is Alinde Hoeksma, artistiek directeur van het CTF en oprichter van Vloeken in de Kerk. Voor ons stelde zij een online programma samen om het theater ook in deze stille tijden levend te houden. “Ik geloof sterk in de verbindende kracht van theater. Daarom is het juist nu zo jammer dat de theaters dicht zijn. We zouden theater in deze coronacrisis extreem goed kunnen gebruiken om anders te kijken naar alles wat er nu gebeurt, en om ons verbonden te blijven voelen met elkaar.

Het CTF en Vloeken in de Kerk creëren beide ervaringen waar het publiek in ondergedompeld wordt, zodat de toeschouwer zich als vanzelf onderdeel voelt van een groter geheel. Dat kan heel troostend zijn. Wie weet kunnen we dat effect ook een beetje bereiken met deze online editie.”

Bekijk het programma via het linker menu!

Neem een kijkje op de Instagrampagina van Culturele Zondag