Home / Archief / Uitfeest / Programma / IMPAKT, 't Hoogt en Kaboom Animation Festival presenteren: korte films

IMPAKT, 't Hoogt en Kaboom Animation Festival presenteren: korte films

  • zondag 15 september 12:00-17:00
IMPAKT, 't Hoogt en Kaboom Animation Festival presenteren een doorlopend filmprogramma vol korte animatiefilms, films over de interfaces van de toekomst en korte kunstfilms.

Kaboom Animation Festival: Best Animated Shorts
Wil je de beste korte animatiefilms van het afgelopen jaar zien? Zoek niet verder, want dit programma biedt een mooie selectie van prijswinnende films die afgelopen jaar op KLIK Amsterdam Animation Festival hebben gedraaid. Kom langs en geniet van de beste korte films, de publieksfavorieten en de prijswinnaars in een tour de force van ontroerende, indrukwekkende, lieve en spectaculaire films.

IMPAKT Festival: Filmprogramma Speculative Interfaces

Een selectie films uit het filmprogramma van het aankomende IMPAKT Festival dat naar interfaces van de toekomst zal kijken. In 25 minuten zien we een spoken word dichteres die een gedicht voordraagt over hoe A.I. algoritmes beroemde zwarte vrouwen karakteriseren, we leren hoe politieke partijen interfaces en persoonlijke data gebruiken om verkiezingen te beïnvloeden en een pianiste verliest langzaam haar bewustzijn over haar persoonlijke interface.

Hoogt on Tour: Korte kunstfilms
Hoogt on Tour presenteert enkele korte kunstfilms. Met onder andere een experiment, een frame en een dans. De films zijn gemaakt door jonge makers van Nederlandse bodem: Helen Anna Flanagan, Johannes Langkamp en Moniek van der Kallen, en Dylan en Lazlo Tonk.

Locatie
Academiegebouw
Belle van Zuylenzaal
Domplein 29
www.uu.nl/academiegebouw
meer info