Home / Archief / Uitfeest / Programma / De Slag om Hoog Catharijne

De Slag om Hoog Catharijne

Het Stadhuistoneel

  • zaterdag 14 september 13:30-14:00
  • zaterdag 14 september 15:00-15:30
  • zaterdag 14 september 16:30-17:00
Voor de zevende keer luistert het Stadhuistoneel het Uitfeest op met een kort en krachtig politiek toneelspel in de Raadszaal. Loco-burgemeester, wethouders en raadsleden van de stad Utrecht spelen dit jaar: De Slag om Hoog Catharijne. Geschreven en geregisseerd door Paul Feld en Erik Snel.

Nu Hoog Catharijne zijn vervolmaking nadert is het goed om terug te kijken naar hoe het begon: de zestiger jaren. De wederopbouw is geslaagd, de toekomst heet auto en de stad moet toegankelijk worden voor dit symbool van vrijheid en gelijkheid. Wat begint met een idee voor een parkeergarage eindigt in een grotesk plan voor een complete herziening van het stadscentrum. Dan stuiten de gravers op een middeleeuwse stadsmuur. Utrecht staat op een tweesprong: de toekomst in met prachtig nieuw beton of een museum van de oude tijd blijven?
Uitvoerenden: Victor Everhardt, Anke Klein, Jan Karens, Ellen Bijsterbosch, Heleen de Boer, Peter van Corler, Fred Dekkers, Dimitri Gilissen, Eva Oosters, Queeny-Aimée Rajkowski en Ruurt Wiegant.
De gratis toegangskaarten zijn een half uur voor aanvang van iedere voorstelling af te halen bij de kaartuitgifteplek op het Stadhuisplein. De raadzaal heeft een beperkt aantal zitplaatsen, dus wees op tijd.

© Foto: Anna van Kooij
Locatie
Stadhuis
Raadzaal
Stadhuisplein 1
www.utrecht.nl/stadhuis
meer info