Home / Archief / Kadeconcert / Programma / Youth Percussion Pool o.l.v. Tatiana Koleva

Youth Percussion Pool o.l.v. Tatiana Koleva

Youth Percussion Pool i.s.m. Grachtenfestival

  • zaterdag 20 juli 20:00-20:45
Speciaal voor het Kadeconcert stelt Tatiana Koleva een programma samen met highlights uit de show “How to play the Triangle” en lievelingsstukken uit het slagwerkrepertoire. Met splinternieuwe muziek en ritmes uit Afrika, Indië, Azië, Amerika en de Balkan maakt Koleva samen met de leden van haar Youth Percussion Pool een muzikale wereldreis met als spectaculaire afsluiter haar eigen arrangement van Leonard Bernsteins ‘West Side Story’.

Het overkoepelende thema en inspiratiebron is de persoonlijkheid en de muziek van Leonard Bernstein. In het bijzonder zijn meesterwerk West Side Story. Voor dit programma heeft Koleva een paar Amerikaanse componisten uitgenodigd die al vele jaren in Nederland wonen. Dus van “I like to be in America” naar ‘Geef mij maar Amsterdam’.

De triangel is de metafoor voor de underdog reputatie van buitenlanders en kunstenaars in het algemeen, voor het verleggen van grenzen en voor verbinding en wederzijds respect. De steiger (scaffold) wekt sterke associaties op met work in progress, met de toekomst en wat er kan ontstaan. Waar een steiger staat is de boel nog niet af, zoals de immigrant zijn eigen toekomst moet bouwen.

De Youth Percussion Pool:
Edwin van der Wolf, Malika Maminova, Viktor Benev, Boris Boudinov, Kalina Vladovska


Gratis toegang. 

Locatie
Weerdsluis
Bemuurde Weerd Oostzijde

meer info