Home / Archief / Go West / Programma / Bitterzoete Route

Bitterzoete Route

Historische wandeling door Lombok

Werkgroep Gepeperde Straten

  • zondag 14 april 13:00-14:00
  • zondag 14 april 14:00-15:00
  • zondag 14 april 16:00-17:00
De koloniale geschiedenis van ons land kun je dagelijks proeven op je bord. De producten hiervoor worden vaak zonder nadenken gekocht en bereid. De wijk Lombok en alle zijstraten van de Kanaalstraat zijn vernoemd in een periode waarin er met trots eer werd betoond aan de Kaapvaart (Transvaal) en de exploitatie van diverse koloniën. Mensenrechten leken in deze periode nauwelijks tot geen rol te spelen.  

De afgelopen jaren groeit het besef om meer stil te staan bij de feitelijke geschiedenis en achtergronden van straatnamen zoals de J.P. Coenstraat: armoede, slavernij, genocide, onderdrukking, uitbuiting en vrijheidsstrijd. De Bitterzoete Route brengt discussie opgang door mensen te informeren over deze straatnamen. Dit doet de initiatiefgroep met een website en markeerpunten voor een wandeling langs twaalf straten.

Tijdens Go West nemen twee medewerkers van de werkgroep Gepeperde Straten je mee op pad. Interactief met gasten en wijkbewoners. Verwacht spontane en geplande ontmoetingen, buurtverhalen en anekdotes over de harde feiten van vele onfrisse historische praktijken waarvan je niet wist dat ze hadden plaatsgevonden.
bitterzoeteroute.nl
Max. 20 personen per tour, inschrijven op locatie. 

Locatie
Stadsklooster Utrecht
Plein
Kanaalstraat 200
stadskloosterutrecht.nl
meer info
Facebook