Home / Archief / Utrecht Centraal / Nieuws

Nieuws

zondag 3 juni 2018

Beluister de Utrecht Centraal podcasts via iTunes en Spotify


maandag 19 november 2018
In aanloop naar de tweede editie van Utrecht Centraal in juni 2018 hebben we drie podcasts opgenomen. Samen met Jos van Veldhoven (voormalig artistiek leider Nederlandse Bachvereniging), Colin Benders en LUWTEN spraken we over de obsessie voor muziek. Benieuwd naar de verhalen? Beluister de podcasts dan via iTunes, SoundcloudSpotify of Stitcher

De hele wereld luistert naar Utrecht


maandag 4 juni 2018
Door: Iddo Havinga

Tijdens de Culturele Zondag Utrecht Centraal was een groot deel van het diverse muzikale aanbod van de stad te zien. Maar Utrecht is ook de rest van het jaar de thuisbasis van veel wereldwijd vermaarde festivals, concoursen en muziekorganisaties. Hoe komt het dat juist standplaats Utrecht in zoveel muzikale niches hoog aangeschreven staat? We vroegen het aan Martijn Buser (Gaudeamus Muziekweek), Xavier Vandamme (Festival Oude Muziek), Remy van Kesteren (Dutch Harp Festival) en Tido Visser (Nederlands Kamerkoor).

Utrecht één groot muziekpodium tijdens Culturele Zondag Utrecht Centraal


maandag 4 juni 2018
Onder een stralende zon liet de Utrechtse muziekscene zich van haar mooiste kant zien tijdens de Culturele Zondag Utrecht Centraal. Op ruim 60 locaties genoten de tienduizenden bezoekers van optredens in de stad. Concert Eefje de Visser vervroegd naar 22:00 uur


vrijdag 1 juni 2018
Aanstaande zondag sluit Eefje de Visser Utrecht Centraal af met een slotconcert in de tuin van het Centraal Museum. Door productionele redenen begint het concert een half uur eerder dan gepland. Dit betekent dat het concert van 22:00 - 23:00 uur is. 

De tijden van het optreden van Nuno dos Santos zijn hierdoor ook gewijzigd. Zijn dj-set begint om 20:30 uur tot 22:00 uur.

Nog een praktische mededeling. In het Centraal Museum kan alleen met pin betaald worden.

Tot zondag!

Vandaag tweede pop-up optreden op Stationsplein


vrijdag 1 juni 2018
Gisteren hebben we in aanloop naar Utrecht Centraal twee pop-up optredens georganiseerd op het Stationsplein. Dit is zo goed bevallen, dat we het vandaag weer gaan doen. Van 17:00 - 18:00 uur speelt Folk Road Show. Dit is tot stand gekomen in samenwerking met Hoog Catharijne en Klein New Orleans. 

Pop-up optreden op het Stationsplein


donderdag 31 mei 2018
Op donderdag 31 mei blikken we alvast vooruit op de Culturele Zondag Utrecht Centraal. Tijdens twee pop-up optredens onder het bollendak bij het station warmen we alvast op voor aanstaande zondag. De Utrechtse Popprijs presenteert dan twee nieuwe Utrechtse talenten. Het pop-up optreden start om 17:00 uur. 


Podcast aflevering 3: LUWTEN


woensdag 30 mei 2018
In aanloop naar de Culturele Zondag Utrecht Centraal duiken we in de hoofden van de muziekmakers. In deze laatste aflevering een gesprek met singer-songwriter Tessa Douwstra, het brein achter LUWTEN. 

Teasers Utrecht Centraal


maandag 28 mei 2018
Zondag 3 juni verandert Utrecht voor de tweede keer in één groot muziekpodium. Op ruim 40 locaties zijn er optredens van gevestigde namen én jong talent. Dit jaar duiken we ook in de hoofden van de makers. Wie zijn ze en waarom doen ze wat ze doen? Om deze vraag beantwoord te krijgen zijn we langs gegaan bij zes artiesten en blikken we alvast vooruit op hun optreden tijdens Utrecht Centraal

Podcast aflevering 2: Colin Benders


donderdag 24 mei 2018
De tweede podcast staat online. Dit keer spreken we met Colin Benders over zijn liefde voor de Eurorack modulaire synthesizer. Tijdens Utrecht Centraal staat dit instrument ook centraal in zijn pop-up museum Museum van Geluid in de Werkspoorkathedraal. 

Programma nu ook te bekijken via TimeSquare app


dinsdag 22 mei 2018
Vanaf nu is het programma van Utrecht Centraal ook beschikbaar via de app TimeSquare. Hier vind je de gehele line-up inclusief locaties en tijden. Daarnaast kun je programma's toevoegen aan je eigen favorieten. 

De app is beschikbaar voor iOS en Android. Klik hier om de app te downloaden.

Nieuw: podcast over de obsessie van muziekmakers


vrijdag 18 mei 2018
In aanloop naar Utrecht Centraal maken we een kleine serie podcasts rondom het thema obsessie. We duiken in de hoofden van de makers. In deze aflevering een gesprek met Jos van Veldhoven. 

Tweede editie gratis muziekzondag Utrecht Centraal


donderdag 12 april 2018
Na de succesvolle eerste editie van Utrecht Centraal verandert Utrecht op 3 juni voor de tweede keer in één groot muziekpodium. Op niet alledaagse plekken zoals in stadstuinen, musea en winkels zijn er optredens van gevestigde namen én jong talent uit Utrecht.