Home / Archief / Uitfeest / Programma / Jong HKU Talent 2018

Jong HKU Talent 2018

  • zondag 16 september 12:00-17:00
Tijdens de eindexamenexposities van de Hogeschool voor de Kunsten deze zomer is er een selectie gemaakt door het bestuur van Art Utrecht en adviseurs van The best off van de HKU. Hou deze pagina in de gaten voor de namen van de geselecteerde kunstenaars.

Johny Ceelen - Watchtower
Het idee achter de Watchtower is dat het een iconisch beeld is van een toren in de wind. Een romantisch idee van beweging in de lucht en een toren die er in staat. En een abstractie die er voor moet zorgen dat er ruimte overblijft voor de verbeelding en de beweging die er in omgaat. 'Ik wil een gevoel overbrengen met dit werk, samen met het gevoel van een andere wereld'.

Tim Dekkers - The Parasitic Humanity 
De mens is een parasiet van de aarde. We willen alles op aarde onder controle houden maar maken
haar ook kapot. Kunnen wij de schoonheid inzien van ons toedoen?

Maria Makridis - De relatie tussen fotografie, het virtuele en wat we beschouwen als realiteit
Verschillende digitale reconstructies gemaakt op basis van het zelfportret. De reconstructies laten zien in hoeverre we als mens gereproduceerd kunnen worden. Het werk is een ode aan zowel het perfecte als imperfecte van technologie, en aan de oneindige poging van de mens om het natuurlijke na te bootsen.

Tim Wunderink - Schilderijen
Tim vertaald alledaagse gevonden of bewust gekochte materialen tot wandobjecten. De suggestie wordt gewekt dat ze een functie hebben, terwijl ze deze in hun oorspronkelijke staat niet laten zien. In het proces transformeren deze materialen zich, waardoor ze een nieuwe functionaliteit aannemen. Hier ontstaat de vervreemding die resulteert in verassende objecten.

Pelle Schilling - Product design
Zijn afstudeerwerk gaat over de schoonheid die te vinden is in de metaalwerkplaats. De plek waar hij veel tijd doorbracht in zijn jeugd. Nu haalt hij deze schoonheid uit zijn context van de werkplaats, om de verwondering opnieuw te beleven en te kunnen delen met anderen. 

Ersin Eken - installatie
hku.nl

Locatie
Neude
Plein


meer info
Facebook
Twitter