Home / Archief / Noordwaarts/ Noordwaarts Fietsroute

Noordwaarts Fietsroute

zondag 22 april 2018

Pak de fiets en volg de Noordwaarts Fietsroute, die je door de prachtige wijken navigeert. De route heeft geen vast startpunt en kan dus vanaf elk punt gestart worden. Hartstikke handig als je al in de wijk woont of vanuit West, Oost of Zuid naar Noord komt. Naast dat je het festilvalhart bezoekt, kom je ook lansg een aantal andere locaties. Op deze locaties is een doorlopend programma, dus er is altijd wat te beleven.

Overvecht

De NPD-strook is het festivalhart in Overvecht. Hier vind je een programma met muziek, kunst en theater. Er zijn optredens van o.a. het Catching Cultures Orchestra, het Stut Theater en Jermain Bridgewater. Ook kun je hier genieten van eten gemaakt door koks en cateraars uit de wijk.

Ondiep
In Ondiep is de Plantage het festivalhart. Strijk hier neer voor een lekker ontbijtje of lunch, want Smulders Kookt bakt de hele middag regenboogpannenkoeken. Ondertussen maak je kennis met de wijkbewoners die actief zijn in de muziek en dans. Wil je meer weten over de geschiedenis van deze wijk? Loop dan mee met het Lopend Vuurtje, waarin wijkbewoners meer vertellen over het ontstaan van de wijk. Iets verderop kun je ook nog even binnen kijken bij Buurtwerkkamer Top. Hier organiseren vrijwiliggers en buurtbewoners een internationale hapjesproeverij.

Zuilen
Onderweg kun je even binnenkijken bij kunstenaar Niels de Hoog. Hij heeft in zijn woonkamer plaatsgemaakt voor een 2-muren expositie en daarnaast is er een optreden van de zingende serveerster Helene Kalisvaart. Op de route ligt ook wooncomplex De Dame. Hier organiseren de bewoners acitiviteiten voor elkaar en voor de wijk en op dit moment hangt er een mooie expositie over de bewoners. Bij het festivalhart Vorstelijk Complex maak je kennis met muziek- en dichterswijk Zuilen. Ook is hier het Culturele Zondagen College van de Universiteit Utrecht die dit keer gaat over het bioprinten van organen. 

Klik op de plattegrond voor een grotere weergave.