| |
Home / Archief / Utrecht Centraal / Programma / Modulation, presented by Sonar Traffic

Modulation, presented by Sonar Traffic

Muziek maken door stekkers en kabels te steken in enorme kasten? Muziek maak je anno 2017 toch digitaal op je laptop met een softwareprogramma? Niets is minder waar: de modulaire synthesizer is in opmars; handwerk is nodig om muziek te kunnen maken. In het UCK kun je je de hele dag onderdompelen in de techniek van modulaire synthesizers.

14:00 - 17:00 uur: Workshops over en met muzikale elektronica (m.m.v. Dato Duo)
Modulation en Banana Towers presenteren De Camenzindium, een aanraak- en lichtgevoelig lawaai apparaatje dat je onder deskundige begeleiding zelf in elkaar kunt zetten en solderen. Leer iets over elektronica en speel met licht en geluid (en val je ouders of buren lastig met piepen en knorren!). Geschikt voor iedereen, kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Gratis deelname, inclusief batterij en speaker.

Ook geeft Allert Aalders een introductieles Modulaire synthesizers. Geschikt voor kinderen vanaf 9-10 jaar oud. Hoe werkt dat nou met al die knopjes en kabels? Maar natuurlijk ook voor kinderen van 8 tot 80.

20:00 - 20:30 uur: Allert Aalders (Sonar Traffic) 
In 2012 richtte Allert Aalders (technomuzikant, geluidstechnicus en modulationsadept) Sonar Traffic op met Ben Spaander (Cosmic Force). Met meer dan 50 voornamelijk vintage synthesizers is dit wereldwijd de ultieme synth geek speeltuin, gehuisvest in Kytopia. Sonar Traffic organiseert twee keer per maand een Modulation-avond bij Kytopia.

20:45 - 21:15 uur: MO YAN
De Utrechters Chris Mulder en Robin Taal, samen het duo MO YAN, creëren op hun eigen modulaire synthesizer met nieuwe geluiden en technologie een dromerig landschap van ambient met elektronische muziek.

21:30 - 22:00 uur: Weak Hypercharge
Arthur en Roel, twee muziektechnologie-studenten die hun passie voor muziek en elektronica verenigen in live muziek. Elk optreden is gloednieuw, niks staat vast en er wordt vanaf niks opgebouwd tot een intense, meeslepende sound. De weg daarheen? Dat wordt op dat moment bepaald door de muziek, en de naadloze samenwerking tussen de twee heren.
sonartraffic.nl
  • maandag 5 juni 14:00-17:00
  • maandag 5 juni 20:00-20:30
  • maandag 5 juni 20:45-21:15
  • maandag 5 juni 21:30-22:00
Locatie
Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK)
Domplein 4
www.uck.nl
meer info
Facebook
Twitter