| |
Home / Archief / Utrecht Centraal / Programma / Geestdrift Festival

Geestdrift Festival

Tijdens Utrecht Centraal presenteert het Geestdrift Festival een uniek muzikaal programma. Het spannende klassiek-pop cross-over gezelschap VanDryver belooft een meeslepende performance die niemand onberoerd zal laten. De Zeeuwse folklegende Broeder Dieleman bestromt de hemel vanuit de serene Pieterskerk met zijn ontwapende liedjes. Daarnaast draagt Tsead Bruinja een aantal gedichten voor waarbij hij wordt begeleid door niemand minde dan Broeder Dieleman.

Het Geestdrift Festival begint langzaamaan naam te maken als uniek en eigenzinnig Utrechts festival tussen de vele festivals die Nederland rijk is. Dit eendaags festijn biedt een eigentijds en kritisch programma rond sociale en maatschappelijke thema’s in combinatie met geraffineerde beeldende kunst en muziek. Het festival onderscheidt zich van andere festivals door thema’s als religieuze tradities en moderne zingeving een plaats te geven. In deze geestdriftige zoektocht is tijdens het festival een cruciale rol weggelegd voor kunstenaars en muzikanten. 

De Pieterskerk werd gebouwd in de jaren 1040-1048 en heeft door de eeuwen heen veel van zijn ingetogen en romaanse karakter behouden. Zeer bijzonder is de crypte onder het koor, met daarin de sarcofaag van bisschop Bernold uit 1054. Sinds 1656 is de kerk in gebruik bij de Waalse Gemeente Utrecht.
De kerk is wereldwijd beroemd vanwege haar fantastische akoestiek voor vocale muziek. geestdriftfestival.nl
  • maandag 5 juni 13:00-13:45
  • maandag 5 juni 15:00-15:45
Locatie
Pieterskerk
Pieterskerkhof 5
www.pieterskerk-utrecht.nl
meer info