| |
Home / Archief / Utrecht Centraal / Programma / U Jazz presenteert: Utrechtse Jazz Archipel

U Jazz presenteert: Utrechtse Jazz Archipel

Wat gebeurt er als je veel Utrechtse top-jazzmuzikanten bij elkaar zet en muziek gaat maken? Allen met een verschillende achtergrond en muzikale ervaring. De een met roots in de wereldmuziek of bigband, de ander met cross-over ervaring in de hiphop. Dat vroegen zich meerdere muzikanten uit Utrecht af en Utrecht Centraal wordt de kick-off van een ‘klein’ orkest van 11 mannen en vrouwen. Zij spelen composities van elkaar, speciaal bewerkt voor deze bezetting, met veel dynamiek, energie en toeters en bellen.

Marc Scholten (Saxofoon): "In de Utrechtse Jazz Archipel worden muzikanten van verschillende achtergronden en leeftijden bijeengebracht. De gezamenlijk fascinatie is improvisatie. Dit levert een bonte mengeling op van muzikale invalshoeken en is tegelijkertijd een staalkaart van wat er in de Utrechtse jazzscene gaande is”

Dion Nijland (Contrabas): "Ik vind het fantastisch om deel van uit te maken van dit Utrechtse collectief waarin de muzikale krachten worden gebundeld van een groep originele muzikanten."

Gerben Klein Willink (Trompet) “Ik zag al jaren op verschillende podia echt te gekke Utrechtse jazz muzikanten optreden en het leek mij een feest om in een grote groep te spelen waarin deze unieke personen samen spelen. Utrecht heeft nog veel meer goede muzikanten dan deze 11, en ik hoop dat we in toekomst nog groter worden en allerlei samenwerkingen kunnen aangaan met diverse Utrechtse kunstenaars. jazz030.nl
Ook te zien in Hoog Catharijne.
  • maandag 5 juni 15:30-16:00
Locatie
Stadhuisbrug


meer info
Facebook
Twitter