| |
Home / Archief / Utrecht Centraal / Programma / De Deense Detective

De Deense Detective

Rosa Ensemble

De aanloop naar het Eurovisie Songfestival 2018 – waarvan de finale in Minsk zal worden gehouden – vormt het decor voor deze ‘radio-noire serie’. Als de Zweedse favoriet Liv Ljunggren tijdens haar promotietour dood wordt gevonden in Amsterdam, maken de autoriteiten zich vooral zorgen over het imago van de stad. Maar de internationale roddelpers is al gearriveerd en de wildste complottheorieën doen de ronde. Een Deense agent van Europol komt de Amsterdamse politiegelederen versterken.

We volgen de twee inspecteurs en hun Deense collega in hun recherchewerk, waarbij niemand wordt ontzien en iedereen verdacht is. Het publiek wordt aan de oren meegesleurd op een zinderende zoektocht naar de dader van een moord.

De rouwende bandleden zoeken vooralsnog een manier om hun verdriet te verwerken. Ze brengen een eerbetoon aan hun verloren zangeres: een requiem voor de vermoorde onschuld.

De Deense Detective is niet alleen een who-dunnit, maar ook een how-dunnit: je bent zowel getuige van de krimi als van de totstandkoming van de serie!

NRC zag de eerste aflevering: “De sprankelende, bij vlagen knotsgekke pilotaflevering over het vermoorde Songfestivalzangeresje Liv Ljunggren was afgelopen vrijdag een genoegen om te horen én te zien. Ieder weekend speelt het Rosa Ensemble een nieuwe aflevering op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond.”

Tijdens Utrecht Centraal zijn voor het eerst alle afleveringen achter elkaar te horen.
rosaensemble.nl
Script en spel: Florian de Backere
Percussie en spel: Daniel Cross
Compositie, toetsen en spel: Floris van Bergeijk
Productie, bas en spel: Peter Jessen
Techniek: Sebastiaan Pos
(hoor)speladvies: Wouter Eizenga
Kostuums: Amber de Saeger
Zang: Mari Nordén
Doorlopend programma. Er zijn zeven afleveringen, die los van elkaar te beleven zijn. In- en uitlopen mag. Ook geschikt voor blinden en slechtzienden!
  • maandag 5 juni 13:00-17:00
© Foto: Wouter Jansen
Locatie
Stadhuis
Grote trouwzaal
Korte Minrebroederstraat 2
www.utrecht.nl/stadhuis
meer info
Facebook
Twitter