| |
Home / Archief / Utrecht Centraal / Programma / Snowstar Records Sterrenwacht

Snowstar Records Sterrenwacht

Indie/Folk/Americana/Slowcore

Snowstar Records is Utrechts meest geliefde indielabel en presenteert op een bijzondere locatie drie bijzondere artiesten. Op het Terreplein van de Sonnenborgh sterrenwacht geven I am Oak (solo), Town of Saints en The Fire Harvest een optreden tussen de bijna 500 jaar oude stenen. Ontdek de kazematten terwijl je naar prachtige muziek luistert.

Programma:
13:00 - 13:25 uur | The Fire Harvest 
Zo’n tien jaar geleden schreef Gerven Houwer (We vs. Death) het eerst nummer van The Fire Harvest. Na een eerste EP in 2012, twee Europese tours en een Record Store Day 7” release samen met Belgische band Reiziger is afgelopen jaar debut album Singing, Dancing, Drinking uitgebracht. Het geluid van de band doet denken aan de glorie dagen van de (alt)country, slowcore en (post)punk, een tijd waarbinnen de bandleden muzikaal gevormd werden.

13:45 - 14:10 uur | Town of Saints
Het Nederlandse/Finse Town of Saints begon als een straatact in 2010, toen Harmen Ridderbos (zang/gitaar) en Heta Salkolahti (viool/zang) elkaar in de bergen van Oostenrijk ontmoetten. In de daaropvolgende vijf jaar tourde het duo intensief door Europa, waarbij Town of Saints zich van een upbeat indiefolk act tot een vijfkoppige groove-machine ontwikkelde.

14:30 - 14:55 uur | I am Oak
I Am Oak is de band rondom Utrechtenaar Thijs Kuijken. Wat begon als indiefolk is na jaren van ontwikkeling nu aanbeland op het punt dat zijn muziek complexer en diepgaander is geworden. Waar er aanvankelijk ieder jaar een nieuw album verscheen, heeft het nu dan ook drie jaar geduurd voordat Our Blood uitkwam. Daarop zijn sterke, persoonlijke songs te horen waarmee I Am Oak een indrukwekkend niveau laat horen.
snowstar.nl
  • maandag 5 juni 13:00-15:00
© Foto: Angelina Hartmann
Locatie
Sonnenborgh - Museum & Sterrenwacht
Terreplein
Zonnenburg 2
www.sonnenborgh.nl
meer info
Facebook
Twitter