| |
Home / Archief / Utrecht Centraal

Utrecht Centraal

maandag 5 juni 2017

Deze Culturele Zondag stond volledig in het teken van de Utrechtse muziekscene. De Utrechtse binnenstad werd speciaal voor Utrecht Centraal opgedeeld in kwartieren, met in ieder kwartier een divers aanbod aan optredens, rondleidingen, lezingen en meer.

In het spiksplinternieuwe Hoog Catharijne voerde Eric Vloeimans in samenwerking met Holland Baroque vergeten schatten op uit de barok. In de afgeladen Janskerk brachten Spinvis en Saartje van Camp een show ten gehore, speciaal afgestemd op de bijzondere akoestiek van de locatie. Met een minimale bezetting speelde ze het publiek plat en de zaal stil. Maarten Vos en Gregory Frateur kregen het publiek eveneens op het puntje van hun stoel met hun dromerige cellomuziek en zang. Omringd door instrumenten van Museum Speelklok bracht Bewilder een strakke setlist ten gehore, waarbij zij alternatieve versies van hun songs speelden.

De grote verrassing van de dag was het optreden van Kensington op het dak van TivoliVredenburg aan het Vredenburgplein. Met 4500 man aan publiek was het plein volledig afgeladen en wist de band het dak er af te spelen. Aan de Oudegracht werd voor het eerst in zevenendertig jaar de Geuzenopera Thijl ten gehore gebracht. Aan beide zijde van de Geertebrug, op werfniveau en aan de kade kon het publiek op speciaal opgestelde banken in alle rust genieten van deze preview. Op het Domplein werd de hele dag feest gevierd met optredens van onder andere Kim Janssen, Discohen, Amber Arcades, 45ACIDBABIES en Falco Benz.