| |
Home / Archief / Uitgesproken Utrecht / Programma / Hoort !..het gesproken woord

Hoort !..het gesproken woord

Theater, een sermoen en muziek

Twan Geurts, Theatergroep Aluin, Vincent Bijlo, trio WIIS

Bezoek de sfeervolle Geertekerk voor een avond met een gevarieerd programma rond de kunst van het gesproken woord. Acteurs van Theatergroep Aluin voeren een deel op uit het theaterstuk De Hervormers: een ontmoeting en samenspraak tussen de kerkhervormers Erasmus, Luther en de Utrechtse paus Adrianus. Geschreven door Erik Snel en Paul Feld, naar aanleiding van de recent verschenen biografie De Nederlandse paus, Adrianus van Utrecht 1459-1523 door Twan Geurts. Geurts geeft deze avond een inleiding op het boek, de hervormers en het toneelstuk.  

Tevens is er een speciale editie van het programma In de Houten Broek. Cabaretier Vincent Bijlo beklimt de preekstoel, ofwel trekt 'de houten broek' aan, om een sermoen te houden over een thema dat hem na aan het hart ligt en dat toehoorders stemt tot nadenken en verlangen. 

Gedurende de avond zijn er muzikale intermezzo’s van het trio WIIS (Fries voor wijs); bestaande uit Marieke Sytema (componist), Renske van Gelder (zangeres) en Tosca Mitkowska (schrijver). Ze creëren nieuw repertoire, modern klassiek, waarbij ze lenen van het oude, altijd op zoek naar wat tijdloos en relevant is. 
indehoutenbroek.nl
Met dank aan de gemeente Utrecht.
Kaarten à € 7,50 aan de deur te koop. Er kan zowel contant als met pin betaald woren. Reserveren is mogelijk via info@culturelezondagen.nl
  • zaterdag 11 maart 20:00-22:30
Locatie
Geertekerk
Geertekerkhof 23
www.remonstranten.org/utrecht
meer info