| |
Art Utrecht presenteert hedendaagse beeldende kunst op het Janskerkhof! Met verschillende installaties als eyecatcher, beelden op het plein en performances van kunstenaars laat Art Utrecht zien wat er leeft. Art Utrecht is hét platform voor beeldende kunst in Utrecht voor galeries, kunstruimtes & musea.

Negen partners van Art Utrecht richten tijdens het Uitfeest een bouwkeet in als tentoonstellings- en informatieruimte. Bezoek o.a. de galeries/artspaces EXbunker, KuuB, FOTODOK, GrachtenGalerie, Dapiran Art Project Space, Galerie SANAA, Kunstliefde, en Stichting Art Utrecht op het Janskerkhof.

Uitgelicht:
Sijmen Houben (graduate HKU 2017) laat zijn installatie ‘loft bed’ zien – gemaakt uit hout, as, honing, olie en staal. Over verloren gegane liefde, verlangen, natuur, hulpbronnen en eenzaamheid.

Jop Vissers Vorstenbosch (1986) toont een grote lichtinstallatie, gemonteerd op een auto. Hij schildert met lak en alkydhars op plexiglas platen die hij bevestigt voor lichtbakken. De lak bewerkt hij vervolgens met schuurmachines, slijptollen, beitels en verfspuiten tot schreeuwende lichtreclames. Mede mogelijk gemaakt door kunstenaarsinitiatief Das Spectrum en het Mondriaan Fonds.

Anita Horvath ( graduate HKU 2017) zoekt verbinding tussen vreemden. In de installatie ‘Dimensions of dialogue’ introduceert ze hulpmiddelen met magnetische en plantachtige voelsprieten die te maken hebben met grijpen, pakken, vangen en gaat ze op zoek naar de ander.
artutrecht.com
Helaas heeft Fotogalerie Utrecht moeten afzeggen voor Art Utrecht.
Er is een speciale route beschikbaar langs diverse locaties van Art Utrecht. Deze start op het Janskerkhof en de flyer met de route is te verkrijgen bij de bouwkeet van Art Utrecht.
  • zondag 3 september 13:00-18:00
© Foto: Anita Horvath
Locatie
Janskerkhof


meer info