| |
Home / Archief / Uitfeest / Programma / Uitreiking HKU Prijs

Uitreiking HKU Prijs

Wie is de talentvolste HKU-alumnus van 2017?

Gemeente Utrecht reikt een prijs van € 5.000,- en een penning uit aan een talentvolle kunstenaar die dit jaar aan de HKU is afgestudeerd. De prijs is een blijk van waardering voor artistiek talent. De jury bestaat uit Willemien van Aalst (NFF), Colin Benders (Kyteman), Bart Rutten (Centraal Museum) en Ranti Tjan (EKWC). De presentatie is in handen van Tim Murck van Feuten en SpangaS. De prijs wordt uitgereikt door Kees Diepeveen, wethouder Cultuur. Vanaf 3 september is de expositie van het werk van de genomineerden te zien in de Academiegalerie van de HKU aan Minrebroederstraat 16 in Utrecht. De genomineerden zijn:

Milou Backx (Image and Media Technology) maakte met Artificial Dumbness een aantal 'devices' die keuzes voor haar maakten. Zo gaf ze bijvoorbeeld haar stem uit handen tijdens de Tweede Kamer-verkiezingen. Haar werk gaat onder meer over zelfbeschikkingsrecht in een wereld van big data.

Caz Egelie (Beeldende Kunst) combineert in zijn werk sculptuur, (dans) performance, kostuum, video, fictieve kunstenaars en digitale technieken zoals 3D-scannen en -printen. Hij kopieert, interpreteert en combineert, waarmee hij vragen wil opwerpen over bijvoorbeeld authenticiteit en copyright.

Casper de Jong (Interactive Performance Design) creëerde een installatie over de voorloper van de robot, de ‘Progus’ die de fabrieksarbeider vervangt. Naarmate er meer mensen om het apparaat heen staan, wordt de ‘Progus’ zenuwachtiger en gaat harder werken.

Peter Olthof (Games en Interactie) heeft met Visualife een bijzondere game gemaakt, waarin op interactieve wijze muziek wordt gevisualiseerd. De speler wordt meegenomen in een flow van verschillende werelden. Scoren of winnen is minder belangrijk, daarom kent het spel geen ‘Game Over’.

Andri Pétur Þrastarson (Muziek en Technologie) is een jonge IJslandse muzikant, componist en programmeur. Zijn afstudeerwerk Hávaðamál is een audiovisuele compositie die is gebaseerd op het 13e eeuwse, IJslandse gedicht Hávamál over Odins bezoek aan Midden-Aarde.

Teun Seuren (Fashion Design) liet zich voor zijn opvallende kledingcollectie ‘Schwalbe’ inspireren door hooligans. Hoewel op het oog krachtig en sterk toont het werk veel kwetsbaarheid door uitvergrotingen van kledingstukken en vergrote details op de kleding.

Deborah Witteveen (Klassiek Saxofoon) is een getalenteerd en ondernemend musicus, die zich bepaald niet laat afschrikken door stijlbarrières. Ze weet het hoogst haalbare uit haar instrument te halen, wat ze bewezen heeft met uitvoeringen van werk van componisten als Henry Kelder en Daan van den Hurk. hku.nl/hkuprijs academiegalerie.nl
  • zondag 3 september 16:00-16:15
Locatie
Stadhuisplein / Korte Minrebroederstraat
Podium


meer info
Facebook
Twitter