| |
Home / Archief / Uitfeest

Uitfeest

zondag 3 september 2017

Met een uitgebreid programma vol literatuur, film, muziek, dans, theater en beeldende kunst gaf het Uitfeest vandaag het startschot voor het nieuwe seizoen.

Het Uitfeest werd sportief gestart met de Urban Culture Run. Via karakteristieke steegjes, mooie bruggen en historische gebouwen legden ruim 1.100 deelnemers de 10 kilometer lange route af.

Bij Castellum Hoge Woerd kon er de hele dag genoten worden van muziek, theater, cabaret, workshops en rondleidingen. Met het heerlijke weer kon het castellum rekenen op enthousiaste drukte bij de verschillende buitenpodia. Op het Janskerkhof ontstond een interessante cross-over tussen de kunstmarkt van Art Utrecht en het dansplein, waar vele stijlen voorbij kwamen. Ook bij Theaterhuis de Berenkuil was het met een uitgebreid kinderprogramma een drukte van jewelste. De Bibliotheek Utrecht werd omgetoverd tot het Huis van de Letteren, met onder andere Ingmar Heytze die voorlas uit nieuw werk en de Utrechtse primeur van Human Library. Traditiegetrouw werd het stadhuistoneel opgevoerd door de locoburgemeester, de wethouder en verschillende raadslieden, met dit jaar een spannend stuk over ‘de Stichtse Oorlog’. Op de urban stage van het Stadhuisplein presenteerden de nieuwste urban, hiphop en R&B talenten zich. De EP-presentatie van Jermain Bridgewater zorgde gegarandeerd voor een dansend publiek. Nadat alle optredens, workshops en tentoonstellingen tot een eind waren gekomen kon op het Stadhuisplein nog worden genoten van de NFF Openluchtbioscoop, met dit jaar de film Bram Fischer.