| |
Home / Nieuws / Veel enthousiasme tijdens druk bezocht Uitfeest

Veel enthousiasme tijdens druk bezocht Uitfeest


zondag 4 september 2016
Tijdens het Uitfeest is het culturele seizoen in Utrecht geopend. De circa 60.000 bezoekers konden genieten van veel activiteiten verspreid over de stad. De dag werd afgetrapt met de Urban Culture Run. Tijdens de eerste editie van dit hardloopevenement liepen ruim 1.000 deelnemers door verschillende cultuurhistorische  gebouwen in de stad. 

In de grote zaal van TivoliVredenburg werd er een eerbetoon gegeven aan de 17e-eeuwse stadsbeiaardier Jacob van Eyck. Laptopkunstenaar Jorit Tamminga, dj DNA en blokfluitlegende Erik Bosgraaf vertaalde de oude muziek naar het geluid van nu. Ook Leidse Rijn heeft bewezen een mooie toevoeging te zijn in het Uitfeest programma. Jong en oud bezochten de optredens die te zien waren in Castellum Hoge Woerd. 

Op de Neude was veel spektakel met Het Glazen Circus. Dit reizende gezelschap betrad het plein met een silent disco en muziek van het Showman's Orchestra. Ellen ten Damme sloot samen met Maison du Malheur het circus af. De Bibliotheek Utrecht heeft al vast laten zien dat het voormalige postkantoor een trekpleister is. Met veel kinderactiviteiten was het er gezellig druk. 

Buiten de binnenstad was er ook voldoende te beleven. Zo vierde stadsklooster Lombok de opening van hun nieuwe podium en hielden ateliershouders in Vechtclub XL een open huis. 

Sfeerverslagen en foto's: 

** Bekijk hier alvast de eerste foto's. 
** Lees en bekijk het verslag van RTV Utrecht: Spectaculaire opening cultureel seizoen Utrecht
** Lees het sfeerverslag van Uitagenda: Cultureel seizoen spectaculair van start
** Lees hier het verslag over de Urban Culture Run van het AD/Utrechts Nieuwsblad: Urban Culture Run door de stad is groot succes
** Bekijk hier de aflevering van Talk of the Town terug // RTV Utrecht
** Bekijk hier het sfeerverslag van DUIC
** Bekijk hier het fotoverslag van 3voor12/Utrecht
** Bekijk het sfeerverslag van Jong030
** Bekijk hier de aftermovie van het Uitfeest. 

Uitfeest

Gerelateerd nieuws

14 september 2016 Nieuwe foto's Uitfeest
2 september 2016 Laatste Uitfeest info
1 augustus 2016 Programma Uitfeest online!