Home / Nieuws / Veel enthousiasme in Overvecht, Ondiep en Zuilen tijdens Noordwaarts

Veel enthousiasme in Overvecht, Ondiep en Zuilen tijdens Noordwaarts


zondag 22 april 2018
Vandaag trok Culturele Zondagen de wijken Overvecht, Ondiep en Zuilen in. Op vijftien locaties lieten ondernemers, culturele initiatieven en talenten uit de wijken zien dat cultuur ook buiten de binnenstad leeft. In zomerse sferen werd er geboeid geluisterd naar poëzie van dichters uit Zuilen, enthousiast meegezongen met De Ondiepse Kanaries, en volop meegedanst op de muziek van Overvechts talent, zoals Jermain Bridgewater en rapper Kippie.

Er was veel interesse voor de geschiedenis van de wijken. Zo gaf Architectuurcentrum AORTA een tour langs kenmerkende gebouwen, vertelden de makers van de WerkspoorOpera meer over de industriële geschiedenis van Zuilen en in Ondiep was er veel belangstelling voor Het Lopend Vuurtje. Wethouder van cultuur Kees Diepeveen gaf het startschot voor deze wandeling, waarin de boeiende verhalen over de wijk tot leven komen. Ook na Noordwaarts kan deze wandeling gelopen worden. De route is verkrijgbaar bij buurthuizen, wijkbureau's en op scholen.

In Zuilen maakten de bezoekers kennis met het warme gevoel van de wijk. Zo stelden twee buurtbewoners hun woonkamer open, lieten bewoners van De Dame zien welke activiteiten zij voor elkaar én voor de wijk organiseren en vertelde de directeur van Museum van Zuilen alles over de trots van de wijk. Op het festivalhart het Vorstelijk Complex was het de hele middag een drukte van belang. Kinderen knutselden totems voor het Nifterlakepark, bigband Big Dipper gaf een swingend optreden en op de zelfgemaakte markt maakte men kennis met de creatieve ondernemers uit de wijk.

Op het podium van De Dreef had het talent uit Overvecht zich verzameld. In een divers programma van muziek, dans en theater liet jong en gevestigd talent zien wat ze in huis hebben. De NPD-strook was voor één dag omgetoverd tot festivalterrein. Kinderen schoten met veel plezier een ‘ruimteraket’ de lucht in, klezmerband Játszani bracht het publiek in beweging en in de voorstelling StutOpen speelt Overvecht kwamen de verhalen van de bewoners tot leven.

Foto's en sfeerverslagen
** Bekijk hier de eerste foto's
** Bekijk hier het fotoverslag van DUIC
** Bekijk hier de reportage van RTV Utrecht
** Bekijk hier het sfeerverslag van DUIC tv
** Bekijk hieronder de aftermovie van Noordwaarts

Noordwaarts

Gerelateerd nieuws