| |
Home / Nieuws / Utrecht verandert in een groot muziekpodium

Utrecht verandert in een groot muziekpodium


vrijdag 9 juni 2017
Deze Culturele Zondag stond volledig in het teken van de Utrechtse muziekscene. De Utrechtse binnenstad werd speciaal voor Utrecht Centraal opgedeeld in kwartieren, met in ieder kwartier een divers aanbod aan optredens, rondleidingen, lezingen en meer.

In het spiksplinternieuwe Hoog Catharijne vond de aftrap van Utrecht Centraal plaats. Eric Vloeimans voerde in samenwerking met Holland Baroque vergeten schatten op uit de barok. Gecombineerd met de funky tonen van Vloeimans’ trompet werd een nieuw genre aangeboord. In de afgeladen Janskerk brachten Spinvis en Saartje van Camp een show ten gehore, speciaal afgestemd op de bijzondere akoestiek van de locatie. Met een minimale bezetting speelde ze het publiek plat en de zaal stil. Maarten Vos en Gregory Frateur kregen het publiek eveneens op het puntje van hun stoel met hun dromerige cellomuziek en zang. Omringd door instrumenten van Museum Speelklok bracht Bewilder een strakke setlist ten gehore, waarbij zij alternatieve versies van hun songs speelden.

De grote verrassing van de dag was het optreden van Kensington op het dak van TivoliVredenburg aan het Vredenburgplein. Met 4500 man aan publiek was het plein volledig afgeladen en wist de band het dak er af te spelen. Aan de Oudegracht werd voor het eerst in zevenendertig jaar de Geuzenopera Thijl ten gehore gebracht. Aan beide zijde van de Geertebrug, op werfniveau en aan de kade kon het publiek op speciaal opgestelde banken in alle rust genieten van deze preview. Speciaal voor Utrecht Centraal zette Kytopia haar deuren wagenwijd open. VPRO Vrije Geluiden presenteerde hier zes artiesten die je gezamenlijk meenamen op een muzikale reis. Op het Domplein werd de hele dag feest gevierd. Met optredens van onder andere Kim Janssen, Discohen en Amber Arcades kon het publiek rekenen op een rijk programma. Het feest ging nog de hele avond met shows van o.a. 45ACIDBABIES en Falco Benz. Niet alleen in de binnenstad was van alles te beleven. Bij LE:EN, aan het Heuveloord, presenteerde Le Guess Who? in samenwerking met Utrecht Centraal een kleine selectie als voorproefje op hun vierdaagse evenement in november, met o.a. Baby Dee en Six Organs of Admittance.

Foto's en sfeerverslagen:
** Bekijk hier de eerste foto's
** Bekijk hier de uitzending van Talk of the Town
** Bekijk hier het fotoverslag van het optreden van Kensington door DUIC 
** Bekijk hier het sfeerverslag van Darth Faber
** Bekijk hier het videoverslag van In De Buurt Utrecht
** Bekijk hier het videoverslag van DUIC TV
** Bekijk hier het fotoverslag van 3voor12/Utrecht
** Lees hier het artikel van 3voor12/Utrecht over de premières in Kytopia en het optreden van Spinvis en Saartje van Camp
** Bekijk hier de aftermovie van Hoog Catharijne

** Bekijk hieronder onze aftermovie