Home / Nieuws / Tweede informatiebijeenkomst Culturele Zondag Go West

Tweede informatiebijeenkomst Culturele Zondag Go West


donderdag 1 november 2018
Culturele Zondagen strijkt neer in Utrecht-West: Lombok, Oog in Al, Nieuw Engeland, Schepenbuurt, Cartesiusdriehoek en Werkspoorgebied. Op zondag 14 april 2019 staat dit stadsdeel geheel in het teken van verhalen. Het ophalen en presenteren van die verhalen kunnen we echter niet alleen; dit doen we graag met jullie samen. Na een eerste informatiebijeenkomst in de Cereolfabriek organiseren wij op 7 november een tweede informatiebijeenkomst bij De Nijverheid. Dit keer voor het Werkspoor-/Cartesiusgebied.

West-Utrecht, dat was aan het eind van de 19e eeuw ‘de velden buiten Catharijne’. Het lag braak, er waren weilanden. Eerst kwamen de fabrieken. Het gebied was, door de ligging van het spoor niet heel erg toegankelijk voor de mensen die daar werkten. Omdat de andere kant van de stad uit zijn voegen barstte begon men aan de westkant ook woningen te bouwen.

West, mogelijk het meest avontuurlijke deel van Utrecht, zit vol verhalen - nieuwe en oude - die stuk voor stuk de moeite waard zijn om verteld te worden. Verhalen als uitgangspunt voor een rijk en divers programma. Wat betreft het Werkspoor-/Cartesiusgebied zoeken we naar samenwerkingen om middels een coherent en overzichtelijk programma, het gebied op een aantrekkelijke manier te presenteren. Een programma dat laat zien waar het gebied voor staat en een blik biedt op heden, verleden en toekomst.

Op woensdag 7 november 2018 organiseren we van 16:30 tot 18:00 uur een Go West Informatiebijeenkomst bij De Nijverheid. We zijn erg benieuwd naar jullie ideeën en hopen op een grote opkomst. Aanmelden (graag vóór 6 nov) kan via deze link.

Tijdens deze middag delen we de planning, plan van aanpak en doelstelling van deze Culturele Zondag, en lichten we toe wat wij kunnen bieden. Daarnaast gaan we brainstormen over hoe we het gebied het beste kunnen presenteren en wat we zoal aan activiteiten zouden kunnen programmeren. Wij zorgen natuurlijk voor koffie, thee en een borrel. Na afloop ben je harte welkom om met een concreet programmavoorstel te komen. Uit al die plannen stellen we dan in december/januari een programma samen.