Home / Nieuws / Pop-up optreden op het Stationsplein

Pop-up optreden op het Stationsplein


donderdag 31 mei 2018
Op donderdag 31 mei blikken we alvast vooruit op de Culturele Zondag Utrecht Centraal. Tijdens twee pop-up optredens onder het bollendak bij het station warmen we alvast op voor aanstaande zondag. De Utrechtse Popprijs presenteert dan twee nieuwe Utrechtse talenten.

Als eerste treedt Ziggy Splynt op. Met hun alternatieve rock laat Ziggy Splynt zien hoe veelzijdig en creatief een moderne rockband kan zijn. Met grote refreinen, verassende ritmes, zware gitaarriffs en melodieuze samenzang brengt deze Utrechtse formatie zijn sterk verhalende muziek in een nét zo intense liveshow aan het publiek. Als opkomende underground- band laat ‘Ziggy’ elke show weer zien waarom ze worden beschreven als een band met grote authenticiteit in het Nederlandse rockgenre.

De tweede band die gaat spelen is Twins. De band had hun debuut tijdens Record Store Day 2017 en bracht daar de allereerste single Trigger op cassettebandje uit. De tape ving de aandacht van 3voor12/Utrecht, wie de single omschreven als ‘subtiele sprankelende dreampop die op fraaie wijze naar een climax toewerkt’. Met een set vol dromerige melodielijnen en doordringende synths, is de band vastberaden je mee te nemen op een roadtrip in het donker.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Hoog Catharijne.