Home / Nieuws

Nieuws

Utrechts Uitfeest wordt tweedaags festival


maandag 9 juli 2018
Voor het eerst staat Utrecht op 15 en 16 september een weekend lang in het teken van de opening van het culturele seizoen. In deze nieuwe invulling van het Uitfeest staat op de zaterdag het ruim 100 locaties tellende open huizen programma centraal. Het programma van de zondag is gecureerd door de muziek-, literatuur-, film en media- , beeldende kunst- en theater en danssector en vindt plaats op vijf locaties. Lees verder...

What is the city but the people?


dinsdag 5 juni 2018
Samen met BAK, basis voor actuele kunst, Centraal Museum en SPRING nodigen we 150 mensen uit die in Utrecht wonen of werken om zichzelf te laten zien op een catwalk in het hart van de stad tijdens het Uitfeest. Al deze individuele mensen met hun unieke verhalen vormen het zelfportret van de stad Utrecht. Woon of werk jij in Utrecht? Wil je graag je (levens-)verhaal delen? Of het verhaal van jouw gemeenschap of groep? Schrijf dan een e-mail met je naam, telefoonnummer en een korte beschrijving van wat je wilt vertellen naar Sanne Karssenberg via sanne@bakonline.org of bel BAK via het telefoonnummer 030-2316125. 

Foto: Jon Super Lees verder...

De hele wereld luistert naar Utrecht


maandag 4 juni 2018
Door: Iddo Havinga

Tijdens de Culturele Zondag Utrecht Centraal was een groot deel van het diverse muzikale aanbod van de stad te zien. Maar Utrecht is ook de rest van het jaar de thuisbasis van veel wereldwijd vermaarde festivals, concoursen en muziekorganisaties. Hoe komt het dat juist standplaats Utrecht in zoveel muzikale niches hoog aangeschreven staat? We vroegen het aan Martijn Buser (Gaudeamus Muziekweek), Xavier Vandamme (Festival Oude Muziek), Remy van Kesteren (Dutch Harp Festival) en Tido Visser (Nederlands Kamerkoor). Lees verder...

Utrecht één groot muziekpodium tijdens Culturele Zondag Utrecht Centraal


maandag 4 juni 2018
Onder een stralende zon liet de Utrechtse muziekscene zich van haar mooiste kant zien tijdens de Culturele Zondag Utrecht Centraal. Op ruim 60 locaties genoten de tienduizenden bezoekers van optredens in de stad. 


Lees verder...

Concert Eefje de Visser vervroegd naar 22:00 uur


vrijdag 1 juni 2018
Aanstaande zondag sluit Eefje de Visser Utrecht Centraal af met een slotconcert in de tuin van het Centraal Museum. Door productionele redenen begint het concert een half uur eerder dan gepland. Dit betekent dat het concert van 22:00 - 23:00 uur is. 

De tijden van het optreden van Nuno dos Santos zijn hierdoor ook gewijzigd. Zijn dj-set begint om 20:30 uur tot 22:00 uur.

Nog een praktische mededeling. In het Centraal Museum kan alleen met pin betaald worden.

Tot zondag!
Lees verder...

Filter