Home / Nieuws

Nieuws

Alles Kids geeft grijze herfstdag kleur


zondag 20 oktober 2019
Derde editie van Culturele Zondagen Alles Kids geeft grijze herfstdag kleur
Met meer dan honderd culturele activiteiten verspreid over veertig locaties in de stad zette Culturele Zondag Alles Kids Utrecht één dag lang op z’n kop. De vele organisaties waarmee deze Culturele Zondag werd samengewerkt gaven elk op een geheel eigen wijze invulling aan het thema Spelen met Perspectief. De editie trok 25.000 bezoekers.
Lees verder...

Kleurwedstrijd Alles Kids


vrijdag 18 oktober 2019
DOE MEE!

Geef je eigen draai aan onze Alles Kids-poster! Lees verder...

Feestelijke opening cultureel seizoen tijdens het Uitfeest


dinsdag 17 september 2019
In het weekend van 14 en 15 september vond in een zonovergoten Utrecht de opening van het culturele seizoen plaats tijdens het tweedaagse Uitfeest. Op zaterdag lag het accent op zelf doen en ervaren, met workshops, introductielessen en presentaties van Utrechtse aanbieders van vrijetijdskunsten. Op zondag lag de nadruk op kijken en luisteren, waarbij de cultuursector groots uitpakte met gezamenlijk presentaties vanuit de disciplines theater & dans, beeldende kunst, literatuur en film & beeldcultuur.
Lees verder...

Bezoekers Culturele Zondag Go West enthousiast onthaald door Utrecht-West


zondag 14 april 2019
Vandaag liet Culturele Zondagen met Go West zien dat Utrecht meer is dan het centrum van de stad alleen. Buurtbewoners- en initiatieven uit Lombok, Nieuw-Engeland, Oog in Al, Halve Maan, Schepenbuurt, Welgelegen en het Cartesius- en Werkspoorgebied vertelden over het verleden, heden en de toekomst van dit bruisende gebied. In een programma met film, tentoonstellingen, poëzie, lezingen, theater, excursies en muziek maakte een breed en divers publiek kennis met Utrecht-West. Vooral programma’s waarin een kijkje werd gegeven in de toekomstige ontwikkelingen in het gebied wekten bij velen nieuwsgierigheid.
Lees verder...

Werkspoorkwartier


donderdag 11 april 2019
Het Werkspoorkwartier is een van de laatste binnenstedelijke bedrijventerreinen in Utrecht. De naam verwijst naar de historie in het gebied; in de vorige eeuw vormde het bedrijf Werkspoor het kloppende hart van industrieel Utrecht. Treinen, bruggen en tal van staalconstructies werden er gefabriceerd. In de hoogtijdagen werkten er meer dan 5000 mensen op het terrein!

Beeld: Arbeiders werken aan draaistellen voor electrische treinstellen voor de N.S. bij de Wagon en Bruggenfabriek Werkspoor N.V. te Utrecht. Foto: Nederlandse Spoorwegen / collectie Het Utrechts Archief  Lees verder...

Filter