Home / Nieuws / Online festival: Welkom in...

Online festival: Welkom in...


donderdag 27 mei 2021
Culturele Zondagen brengt cultuur uit de wijken naar je toe in een nieuw online festival: Welkom in... Leidsche Rijn, West & Overvecht.
Van zondag 30 mei tot woensdag 30 juni laten vijf cultuurhuizen uit Leidsche Rijn, West en Overvecht zien wat hun wijk aan kunst- en cultuurbeleving te bieden heeft. De cultuurhuizen hebben voor dit festival een gevarieerd programma samengesteld met video’s en live evenementen. 

De programmering van het festival is samengesteld door Cultuur19 en de Vrijstaat in Leidsche Rijn, Het Wilde Westen in West en ZIMIHC Stefanus en BOKS Jongerencultuurhuis in Overvecht. Het festival wordt afgetrapt in Leidsche Rijn met een aflevering van het programma CZ@Home, die op 30 mei in première gaat. Hierin krijgt het publiek onder andere een rondleiding bij de expositie Flower Bomb van De Vrijstaat, en kunnen kijkers thuis aan de slag met hun eigen bloembom. Daarnaast neemt danscollectief SERIÓÓS kijkers mee naar het Maximápark, waar komende maand tijdens Zingende Beelden dansperformances te zien zijn bij de standbeelden in het park.

Naast afleveringen van CZ@Home zijn ook diverse losse video’s te bekijken waarin stil wordt gestaan bij bijzondere activiteiten van de cultuurhuizen. Op 24 juni geeft Wilde Westen een kijkje in een van de projecten van het Ubuntuhuis, een buurthuis waar activiteiten worden georganiseerd met en voor mensen die te maken hebben (gehad) met dakloosheid, armoede en sociaal isolement. Het festival wordt afgesloten met programmering uit Overvecht. Hier laten de jonge talenten van BOKS Jongerencultuurhuis zien waar zij bij het cultuurhuis aan werken en verzorgen muzikanten uit de ZIMIHC Kunstroute een digitaal optreden namens ZIMIHC Stefanus.

Een overzicht van alle online activiteiten en de data waarop de video’s online komen is te vinden op deze website. De video’s zijn na het verschijnen doorlopend terug te bekijken op YouTube.com/DeCultureleZondagen. Naast het online programma wordt ook aandacht besteed aan de activiteiten die live in de wijk te bezoeken zijn komende maand. Zo kun je op diverse locaties in Leidsche Rijn speciale VR-brillen halen om Zingende Beelden in het Maximapark te beleven.