Home / Nieuws / Informatiebijeenkomst Culturele Zondag Go West

Informatiebijeenkomst Culturele Zondag Go West


dinsdag 16 oktober 2018
Op 14 april 2019 strijkt Culturele Zondagen neer in Utrecht-West. Dan staat dit stadsdeel geheel in het teken van verhalen. Het ophalen en presenteren van die verhalen kunnen we echter niet alleen. Doe je met ons mee?

West-Utrecht, dat was aan het eind van de 19e eeuw ‘de velden buiten Catharijne’. Het lag braak, er waren weilanden. Eerst kwamen de fabrieken. Het gebied was, door de ligging van het spoor niet heel erg toegankelijk voor de mensen die daar werkten. Omdat de andere kant van de stad uit zijn voegen barstte begon men aan de westkant ook woningen te bouwen.

West, mogelijk het meest avontuurlijke deel van Utrecht, zit vol verhalen - nieuwe en oude - die stuk voor stuk de moeite waard zijn om verteld te worden. Verhalen in de vorm van gedichten, theater, tentoonstellingen, rondleidingen, optredens, recepten, etc. Een programma dat laat zien waar West voor staat.

We zijn erg benieuwd naar jouw ideeën. Op woensdag 31 oktober 2018 organiseren we van 19:30 tot 22:00 uur een Go West-Informatiebijeenkomst in het Wilde Westen. Kom je ook? Aanmelden (graag vóór 30 oktober) kan via deze link.

Tijdens deze avond delen we de planning, plan van aanpak en doelstelling van deze Culturele Zondag, en lichten we toe wat wij je kunnen bieden. Daarnaast gaan we brainstormen over wat we zoal aan activiteiten zouden kunnen programmeren. Wij zorgen natuurlijk voor koffie, thee en een borrel. Na afloop ben je harte welkom om een concreet programmavoorstel in te sturen. Uit al die plannen stellen we dan in december/januari een programma samen.