Home / Nieuws / Gezocht: organisaties, kunstenaars, ontwerpers en andersdenkenden voor Yami Ichi markt

Gezocht: organisaties, kunstenaars, ontwerpers en andersdenkenden voor Yami Ichi markt


maandag 17 september 2018
Na Tokyo, Berlijn, Amsterdam en New York komt het fenomeen Internet Yami-Ichi / Black Market op 4 november naar TivoliVredenburg. De Yami-Ichi is een markt met kunstenaars en ontwerpers die het internet vertalen in echte objecten en diensten. Hier ervaar je het internet in real life! Voor de markt zijn we op zoek naar organisaties, kunstenaars, ontwerpers en andersdenkenden die met producten of een performance meedoen aan de markt.

Clik here for the English version.

Yami wat?
Naar Japans voorbeeld is de Internet Yami-Ichi / Black Market een even kritische als ludieke reactie en reflectie op het Internet. Op de markt transformeert de digitale wereld in een rommelmarkt met tastbare producten en concepten geplukt, gedraaid en reagerend op de online wereld en ons online bestaan.

Het huidige internet levert misschien niet veel vrolijks op, maar reken maar dat er op de Yami-Ichi genoeg absurds of kritisch te zien, beleven en kopen valt. Denk naast de vertrouwde memes, trollen, katten, glitches en bizarre details aan bijvoorbeeld een modem koor of een live YouTube Kanaal.

Op zondag 4 november, tijdens Utrecht Digitaal, creëren we op Plein 6 in TivoliVredenburg ruimte voor 60 stands, 20 performance-timeslots en voor andersoortige fysieke projecten die kritisch, ludiek dan wel artistiek reageren op het Internet. Toegang tot de markt is vrij.

Doe mee!
Sluit aan, draag projecten aan, kom verkopen! We weten al dat Dries Depoorter, Lilian Stolk, Buurmen Collectief en Mardulier & Deprez present zijn. Doel is een inspirerende mix van kunstenaars uit het veld, geïnteresseerden, studenten en nieuwe makers. Als organisatie kun je ook meedoen door jouw eigen netwerk aan te spreken en samen werk te presenteren. Deelname is vrij, we vragen alleen een borg van €20,- die je na afloop direct terugkrijgt.

Concreet gezocht & verzocht:
● Invulling voor een van de 60 stands
● Invulling voor de 20 performance-timeslots
● We staan open voor andersoortige fysieke projecten. Gewoon vragen!
● Spread the word: zodat iedere maker & organisatie die op deze markt hoort, op de hoogte is.

Mail vóór 20 oktober beknopt je idee / plan om mee te doen naar yami-ichi@culturelezondagen.nl. Wil je meer informatie of sparren over de mogelijkheden? Mail dan ook! Eventuele deelname verzekert je ook van toegang tot de Algorave op zaterdag 3 november in EKKO. Maar maak het niet te bont, want op zondag ga je verkopen, verkopen, verkopen! 

Jubileum
We zijn trots om de 25e Internet Yami-Ichi ter wereld te mogen organiseren in Utrecht! Dit is de 2e Yami-Ichi in Nederland. De eerste succesvolle editie (met meer dan 100 deelnemende kunstenaars en 2000 bezoekers) was in 2015 in de Brakke Grond, hoe leuk het was zie je hier!

Check het Facebook event voor inhoudelijke updates en voor names, names, names (ook die van jou?).

Foto: Sebastiaan ter Burg, CC by 2.0