Home / Nieuws / Dit gaan de Culturele Zondagen 2020 je brengen!

Dit gaan de Culturele Zondagen 2020 je brengen!


maandag 2 maart 2020
Na een succesvolle Culturele Zondag Bieb > Bieb De grote Utrechtse Boekverhuizing mag de voorpret voor de komende edities officieel beginnen. Met veel plezier presenteren we de plannen die nu bekend zijn voor 2020:

Mei t/m juli – Etapas Culturales
SportUtrecht organiseert in het kader van de Vuelta zogenaamde Fietshubs, een rondreizend dorp mét BMX-baan. Samen met verschillende partners (waaronder SportUtrecht, Zimihc, Nimeto, HKU, Cultuur19 en de Cereolfabriek) organiseren we hierbij verschillende culturele en kunstzinnige workshops, om bewoners op creatieve wijze verder deelgenoot te maken van deze wielerronde.

Reken op tien culturele en kunstzinnige workshops in verschillende Utrechtse wijken: Ondiep, Oog in Al, Lunetten, Overvecht-Noord, Kanaleneiland, Oost, Zuilen, Overvecht Zuid, Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern!

7 juni – Straatfestival
De straat is van ons allemaal en biedt bovendien artiesten een vrije plek om hun kunsten te vertonen. Dat is dan ook precies wat we gaan doen tijdens deze Culturele Zondag! Verspreid over de binnenstad zetten draaiorgels, diverse blazersgroepen, theatergezelschappen, dansers, straatmuzikanten en living statues de binnenstad op stelten. De dag wordt feestelijk afgesloten met een groot slotconcert.

Deze Culturele Zondag wordt georganiseerd in samenwerking met Museum Speelklok, Zimihc, Utrecht Blaast en diverse andere culturele partijen.

17 t/m 19 juli – Kadeconcert
Het iconische concert op ‘ons ouwe grachie’, in samenwerking met de Nieuwe Philharmonie Utrecht en TivoliVredenburg.

Een muzikaal evenement voor alle Utrechters en ver daarbuiten. Met verschillende muziekstijlen en -smaken, bekende zangers en lokale talenten. Ga met je boot naar de Weerdsluis of bemachtig een plekje op de kade!

11 en 12 september – Uitfeest
Dit jaar een extra bijzondere editie van het Uitfeest! Net als vorig jaar werken we samen met Open Monumentendag én we sluiten aan bij de festiviteiten rondom de officiele (her)opening van de singel. Alle ingrediënten om er een geweldig evenement van te maken!

Oktober 2020 – Culturele Zondag Leidsche Rijn
Een Culturele Zondag voor alle Utrechters, door en in Leidsche Rijn. Ontdek dit stadsdeel (opnieuw) met een creatieve route langs verschillende podia. In samenwerking met Leidsche Rijn Marketing, Leidsche Rijn Connectie, Metaalkathedraal en de Wijkbureaus Leidsche Rijn en Vleuten de Meern.