Home / Nieuws / Digitale wereld komt tot leven tijdens Utrecht Digitaal

Digitale wereld komt tot leven tijdens Utrecht Digitaal


zondag 4 november 2018
Vandaag stond Utrecht in het teken van digitale cultuur tijdens Utrecht Digitaal. Kunstenaars, (game)ontwerpers, start-ups, organisaties en opleidingen presenteerden hoogstandjes en experimenten die het publiek lieten nadenken over de invloed van digitale innovatie op ons leven.

Op de drukbezochte Internet Yami Ichi / Black Market in TivoliVredenburg kwam het internet tot leven en werden bezoekers aangezet tot nadenken over wat we allemaal delen. Zo mocht je niet naar binnen voordat je de ‘cookies’ accepteerde, waren er mokken te koop met foto’s die voor commercieel gebruik op Flickr zijn gezet en in een dansworkshop leerden kinderen de dansjes uit de populaire game Fortnite.

In het Museumkwartier trokken de robots van Freerk Wieringa veel bekijks, waaronder de Dog die door een druk op de kop tot leven werd gebracht. De Bibliotheek Utrecht stond ook in het teken van robots. In een inspirerend kidscollege en met diverse workshops ontdekten kinderen meer over digitale innovatie. In de Domtoren en bij De Nijverheid gingen vier interactieve installaties in première die door acht kunstenaars in 48 dagen zijn gebouwd. In Theater Kikker kreeg je een nieuw perspectief op de realiteit in de interactieve installatie 3RD van Monobanda. Door middel van videotechnieken kon je als het ware buiten je eigen lichaam treden om jezelf te zien bewegen.

Foto's en sfeerverslagen
** Bekijk hier de foto's
** Bekijk hier het fimverslag van DUIC TV
** Bekijk hieronder de aftermovie