| |
Home / Nieuws / De zondag van... Jasper

De zondag van... Jasper


zondag 20 augustus 2017
In de rubriek ‘de zondag van…’ gaan we op bezoek bij mensen en organisaties die meewerken of deelnemen aan Culturele Zondagen, om uit te vinden wat zij zoal uitspoken op een gewone zondag. Deze week is de eer aan Jasper van Luijk (1987), danser, choreograaf en artistiek leider van SHIFFT.

Jasper van Luijk deed de dansopleiding aan ArtEZ. Op het moment is hij naast choreograaf en artistiek leider van SHIFFT ook artistiek leider dans van het ITS Festival Amsterdam. In zijn laatste voorstellingen The Definition of Now, The Nonsense Society en Yonder heeft Van Luijk laten zien dat hij de grenzen van de discipline dans wil openen voor andere kunstdisciplines.

Jasper, hoe ziet jouw zondag er over het algemeen uit?

Mijn gewone zondag is eigenlijk heel rustig, vaak bijkomen van de werkweek en werken in de tuin, spelen met de nieuwe puppy Boaz en voorbereiden op de nieuwe week. Omdat het theaterleven ook in het weekend doorgaat probeer ik vaak voorstellingen van andere makers te zien. We zijn net weer naar Utrecht verhuisd, ik heb hier lang gewoond maar ben blij om weer terug te zijn. Genoeg te doen in het weekend met fijne terrasjes, vrienden in de stad en hopelijk nog een staartje zomer!

En wat doe je aanstaande zondag?
Aankomende zondag 20 augustus ben ik aan het voorbereiden op een nieuwe productie met een fotograaf en lichtontwerper. Omdat het heel druk is met het aanstaande seizoen en twee premieres in het najaar, een bij MAAS in Rotterdam en de eerste premiere van SHIFFT, moet ik deze periode alweer het voorjaar van 2018 voorbereiden voordat alle repetities losbarsten. 

Wat ga je doen op het Uitfeest?

Op het Uitfeest laten we een korte preview zien van BLISS, een voorstelling over geluk in het offline/online tijdperk. Het is een bijzondere productie met schrijfster en spreekster Helena Hoogenkamp (HKU), pianist en componist Lennart Siebers en twee ontzettend getalenteerde dansers. We zoeken naar een mengvorm tussen dans, tekst en livemuziek en willen onderzoeken wanneer we echt geluk beleven.
Omdat we pas 3 weken hebben gewerkt in april laten we een kort fragment zien waarin alle drie de disciplines langskomen en hopen we dat het publiek met ons in gesprek wil gaan. Als maker ben ik altijd benieuwd naar wat mensen zien/ervaren en hoor ik heel graag van het Utrechtse publiek wat ze in dit korte fragment meemaken.