Home / Nieuws / CZ@Home Oudejaarsquiz: de antwoorden

CZ@Home Oudejaarsquiz: de antwoorden


donderdag 14 januari 2021
Heb jij de CZ@Home Oudejaarsquiz gespeeld?  Hieronder vind je alle antwoorden!

De CZ@Home Oudejaarsquiz is te bekijken op ons YouTube kanaal.

De goede antwoorden

VRAAG 1 - Achref Adhadhi van theatergroep Yalla Yalla vraagt wat het woord 'amboula' betekent. Tip: je hebt het bij iedere verjaardag nodig!

Antwoord: Ballon

VRAAG 2 - In de laatste 'Cutcast', de podcast van Julius Ponten en Hein van Joolen, is Jos Stelling te gast. Hoe heet de nieuwe bioscoop die Jos Stelling (als het goed is) in 2021 opent?

Antwoord: de Slachtstraat

VRAAG 3 - Hip hop-artieste Mandy (van JCK) vertelt dat ze samengewerkt heeft met Ali B en Ronnie Flex in 2020. Dat is iets om trots op te zijn! Haar vraag luidt: Voor welk album heeft Ronnie Flex ooit een 3FM Award gewonnen?

Antwoord: Rémi

VRAAG 4 - Siep stelt een vraag over de Utrechtse band Kensington, die dit jaar niet stilzat: Op welk album staat hun nummer Island?
 
Antwoord: Time

VRAAG 5 - Denis Iljaz en zijn neef Leonardo Iljaz maken samen muziek. Ze zijn ook vaak te vinden in het Jongeren Cultuurhuis. In welke twee Utrechtse wijken vind je een cultuurhuis?

Antwoord: Overvecht en Kanaleneiland
 
VRAAG 6 - Boswachter Tineke Harlaar vertelt in het fort over de aanwezigheid van vleermuizen. Hoeveel verschillende soorten vleermuizen vind je in Utrecht?

Antwoord: 10 soorten
 
VRAAG 7 - Zanger Martin van Doorn stelt ons een vraag over het werk van een andere Utrechtse muzikant, namelijk Herman van Veen. De vraag luidt: Welk prentenboek vertaalde Van Veen afgelopen jaar naar het Utrechts?

Antwoord: de Gruffalo 

VRAAG 8 - Gary Gravenbeek van MENSJA Collective zag je al in de aflevering over 'Verken de Nesten'. Hoe heet de theaterorganisatie aan de Biltstraat waar MENSJA ooit begon?

Antwoord: Dox

VRAAG 9 - Hannah van Goeie Ouwe Koeien vertelt in alle CZ@Home afleveringen over spannende Utrechtse historie. In deze special vertelt ze over 1 van de Utrechtse bastions (Sonnenborgh), maar haar vraag is: Hoe heten de andere 3 Utrechtse bastions?

Antwoord:  Manenborgh, Sterrenburg en Morgenster
 
VRAAG 10 - Antje Monteiro speelt zelf vaak in musicals en haar vraag gaat daar dan ook over. Welke musical ging afgelopen februari in première in het Beatrixtheater?
 
Antwoord: Tina (de Tina Turner musical)


VRAAG 11 - Zakaria is een belangrijke verbinder en regelt veel voor onder meer JCK. Ook is hij muziekproducer (onder de naam Zakmes) en hij wil graag van je weten welk programma je NIET gebruikt om muziek mee te bewerken op de computer.

Antwoord: Beatstars

VRAAG 12 - Muzikant Tano wil weten: In welk land in Midden-Amerika het vanaf 2020 mogelijk is om - legaal - met hetzelfde geslacht te trouwen?

Antwoord: Costa Rica

VRAAG 13 - Onze eigen, kersverse burgemeester Sharon Dijksma, stelt een vraag over het programma van TivoliVredenburg afgelopen jaar. Hoeveel edities van Walk the Lines zijn er georganiseerd in 2020? (Voor het gemak rekenen we ook de edities mee die niet door konden gaan tijdens de lockdowns. )

Antwoord: 60 edities (480 tours)