Home / Nieuws / Cultureel seizoen Utrecht groots geopend tijdens tweedaags Uitfeest

Cultureel seizoen Utrecht groots geopend tijdens tweedaags Uitfeest


zondag 16 september 2018
Op 15 en 16 september is het cultureel seizoen van start gegaan met het tweedaags het Uitfeest. Op zaterdag was er in het centrum en de wijken een uitgebreid openhuizenprogramma op ruim 90 locaties, waarbij het publiek kennismaakte met het culturele aanbod voor het nieuwe seizoen. Op zondag concentreerde het programma zich op negen locaties met een programma gecureerd door de beeldende kunst-, film & media-, literatuur-, muziek- en theater & danssector. Onder aan deze pagina kun je de aftermovie bekijken!

De grote opening van het Uitfeest was het hartverwarmende project What Is the City but the People? op het Jaarbeursplein. Ruim 340 Utrechters waaronder burgmeester Van Zanen, ijsmaker Roberto Coletti en een meisje met haar kat lipen over de 60 meter lange catwalk. Dit jaar was er ook speciale aandacht voor de creatieve broedplaatsen die Utrecht rijk is. Zo maakten de bezoekers onder meer kennis met de ondernemers die gevestigd zijn bij Rotsoord, Vechtclub XL en De Nijverheid. Daarnaast was hier ook een uitgebreid programma van livemuziek, workshops en exposities. 

Op zondag was het programma gecureerd door de beeldende kunst-, film & media-, literatuur-, muziek- en theater & danssector. Zo struinden honderden mensen langs de kramen van boekhandelaren tijdens de eerste Utrechtse Boekenmarkt, in de Winkel van Sinkel stond de digitale media centraal met bijzondere installaties en talkshows over onder meer fake news, en elf galeries van Art Utrecht hadden hun exposities voor één dag verplaatst naar de zeecontainers op de Neude. Verder was er in TivoliVredenburg een speciaal literatuurprogramma voor kinderen en jazzmuziek van veelal Utrechtse musici. In de Stadsschouwburg Utrecht was het de hele dag volle bak bij de korte previews van voorstellingen van Utrechtse theater- en dansgezelschappen, zoals Theater Utrecht, Mamma Mia!, Het Filiaal theatermakers en Café Theater Festival.

Foto's en sfeerverslagen
** Bekijk hier de foto's
** Bekijk hier het sfeerverslag van DUIC TV
** Bekijk hier het fotoverslag van What Is the City but the People? door DUIC
** Bekijk hier de live uitzending van What Is the City but the People? door RTV Utrecht
** Lees hier het artkel van AD Utrechts Nieuwsblad over hun bezoek aan De Nijverheid
** Bekijk hieronder de aftermovie