Home / Nieuws / Bezoekers Culturele Zondag Go West enthousiast onthaald door Utrecht-West

Bezoekers Culturele Zondag Go West enthousiast onthaald door Utrecht-West


zondag 14 april 2019
Vandaag liet Culturele Zondagen met Go West zien dat Utrecht meer is dan het centrum van de stad alleen. Buurtbewoners- en initiatieven uit Lombok, Nieuw-Engeland, Oog in Al, Halve Maan, Schepenbuurt, Welgelegen en het Cartesius- en Werkspoorgebied vertelden over het verleden, heden en de toekomst van dit bruisende gebied. In een programma met film, tentoonstellingen, poëzie, lezingen, theater, excursies en muziek maakte een breed en divers publiek kennis met Utrecht-West. Vooral programma’s waarin een kijkje werd gegeven in de toekomstige ontwikkelingen in het gebied wekten bij velen nieuwsgierigheid.


Highlights

Vanaf vandaag heeft het Werkspoorkwartier haar eigen plattegrond. De plattegrond zet de vele creatieve plekken in dit gebied op de kaart en daagt je uit om op ontdekking te gaan. Enkele locaties waren vandaag ook onderdeel van de programmering. De kunstenaars van creatieve broedplaats De Nijverheid lieten bezoekers op feestelijke wijze kennismaken met hun werkplek, in de Werkspoorfabriek gaven De Stadstuin en Museum van Zuilen een preview van hun nieuwe thuis en in Central Studios maakte het publiek kennis met de nieuwe functie van dit gebouw als centrum voor film- en beeldcultuur De Machinerie. Onder andere ’t Hoogt On Tour, het Nederlands Film Festival en FOTODOK lichtten een tipje van de sluier op. Het CAB-gebouw fungeerde als ontmoetingsplek voor jong en oud met onder andere muziek, kookworkshops en busexcursies. Muziekcomplex dB’s trapte bovendien haar 25-jarig jubileum officieel af met de presentatie van hun jubileumbier Distorter.

De vroegere Operatuin bij Landhuis Rhijnlust werd voor één keer weer nieuw leven ingeblazen. In huiselijke sferen gaf OperaUtrecht een hartverwarmend optreden. In Kopi Susu haalde Theatergroep Troubamour herinneringen op aan Lombok om hun voorstelling af te sluiten met een buurtfeest op het plein van de Antoniuskerk. Een bijzondere locatie deze zondag was de Ulu Moskee. Het gebedshuis ontving honderden bezoekers met open armen voor een rondleiding. Vanwege het lekkere weer verplaatste Molen de Ster haar programma naar buiten, waar de erfenis van de enig overgebleven houtzaagmolen van Nederland werd gevierd.


Foto's en sfeerverslagen

** Bekijk hier de eerste foto's
** Bekijk hier de film van DUIC
** Bekijk hieronder de aftermovie