Home / Nieuws / Beluister de Utrecht Centraal podcasts via iTunes en Spotify

Beluister de Utrecht Centraal podcasts via iTunes en Spotify


maandag 19 november 2018
In aanloop naar de tweede editie van Utrecht Centraal in juni 2018 hebben we drie podcasts opgenomen. Samen met Jos van Veldhoven (voormalig artistiek leider Nederlandse Bachvereniging), Colin Benders en LUWTEN spraken we over de obsessie voor muziek. Benieuwd naar de verhalen? Beluister de podcasts dan via iTunes, SoundcloudSpotify of Stitcher.

In de eerste aflevering spraken we met Jos van Veldhoven. Hij was 35 jaar lang artistiek leider van de Nederlandse Bachvereniging. Waarom is en blijft Bach volgens velen de onbetwiste nummer 1? Wat kenmerkt een Bach-freak? En wat heeft Coco Chanel met de grote componist te maken?

In de tweede podcast spraken we met Colin Benders (voorheen bekend als Kyteman) over zijn liefde voor de Eurorack modulaire synthesizer. De afgelopen jaren dook hij diep in alle mogelijkheden van dit bijzondere instrument. Wat trekt hem zo aan in dat apparaat? En hoe werkt dat, muziek maken met kabels, knoppen en knipperende lichtjes?

In de laatste aflevering gingen we in gesprek met singer-songwriter Tessa Douwstra, het brein achter LUWTEN. Dit muzikale project biedt haar de ruimte die ze nodig heeft. Weg van druk en drukte. Op zoek naar de ultieme plek waar het enkel draait om de noodzaak ’s avonds iets te hebben gecreëerd wat er die ochtend nog niet was. Waar vindt ze die plek? En waar vindt ze al die geluiden die je op haar album hoort?