| |
Home / Nieuws / 2e editie Alles Kids was een zonnige en vrolijke dag!

2e editie Alles Kids was een zonnige en vrolijke dag!


zondag 15 oktober 2017
De herfstvakantie is goed van start gegaan met de Culturele Zondag Alles Kids. Op de laatste dag van de Kinderboekenweek met het thema griezelen, begon het programma al zaterdagavond in de Bibliotheek met het Griezelgala. Op zondag was er ook genoeg griezeligs te doen. Zo waren er spannende verhalen van de torenwachter in de Domtoren en in de Winkel van Sinkel was een werfkelder griezelig ingericht.

Hoog Catharijne trok veel belangstelling door de speurtocht naar levende standbeelden en er was ook veel publiek bij de grappige voorstellingen van de Nuffe Tantes en Lejo. TivoliVredenburg bood het podium aan kinderen die hun eigen rap wilden maken en aan Jean Dubé, die live de pianomuziek onder tekenfilms speelde.

Door het prachtige nazomerweer werden de buitenlocaties ook druk bezocht. Zo hebben in het Museumkwartier veel gezinnen tijdens de Stadssafari alle dierenkwartetten verzameld en kon je op het Domplein flink veel lawaai maken (lees: muziek) met potten en pannen. Het Vredenburgplein gaf ruimte om te klimmen op de speelbeelden, knikkerbanen te bouwen en je springtouw-diploma te halen.

De afsluiter van deze zonnige dag was Judy Blank in de Winkel van Sinkel, zij zong een mooie combinatie van liedjes van nu en oude kinderliedjes.

Foto's en sfeerverslagen:
** Bekijk hier de eerste foto's
** Bekijk hier de reportage van Hart van Nederland over de Wereldrecordpoging Grootste Scheetkussen
** Bekijk hier het filmpje van RTV Utrecht over de Wereldrecordpoging Grootste Scheetkussen
** Bekijk hier het videoverslag van de Stadssafari door DUIC TV
** Bekijk hieronder de Alles Kids aftermovie