Home / Archief

Archief

Filter op

Bieb > Bieb - De grote Utrechtse boekverhuizing

zondag 16 februari 2020

Op zondag 16 februari verhuist de Centrale Bibliotheek Utrecht kinderboeken van de Oudegracht naar de Neude. In maart opent de bibliotheek namelijk haar deuren in het oude postkantoor. Maar al die kinderboeken verhuizen, dat kan de bieb niet alleen! Daarom roept ze alle kinderen in Utrecht op om te helpen met de verhuizing.

Alles Kids

zondag 20 oktober 2019

Van Domplein tot Leidsche Rijn, de wondere wereld van Alles Kids zette zondag 20 oktober met meer dan honderd culturele activiteiten Utrecht één dag lang op z’n kop. Tijdens deze derde editie kon je weer een dag lang van alles zien, doen en beleven op heel veel verschillende plekken in de stad. Thema van deze derde editie was ‘perspectief’ waar de vele deelnemers hun eigen invulling aan gaven. Er was voor ieder wat wils!

Uitfeest

za 14 sept, zo 15 sept 2019

Het afgelopen weekend vond in een zonovergoten Utrecht de feestelijke opening van het culturele seizoen plaats tijdens het tweedaagse Uitfeest. Op een aantal locaties in de binnenstad was er een uitgebreid cultureel programma. Op zaterdag 14 september lag het accent op zelf doen en ervaren met diverse aanbieders van vrijetijdskunsten, op zondag presenteerde de disciplines theater & dans, beeldende kunst, film- & beeldcultuur, literatuur en muziek zich gezamenlijk.

Kadeconcert

za 20 juli, zo 21 juli 2019

Na meerdere edities in eerdere jaren keert het Culturele Zondag Kadeconcert dit jaar terug met een tweedaags programma. Kom op zaterdagavond 20 juli en zondagmiddag 21 juli genieten van een gevarieerd muziekprogramma bij de prachtige Weerdsluis. Toegang is gratis.

Go West

zondag 14 april 2019

Ga met ons mee naar Utrecht-West. We gaan op zoek naar de verhalen uit de wijk, creëren ontmoetingen, duiken in de geschiedenis en tonen hedendaagse ontwikkelingen. We halen herinneringen op aan hoe het was, ervaren hoe het nu is, en kijken vooruit aan de hand van nieuwe plannen. Waar liggen de wortels, wat geeft kleur aan de huidige identiteit en het karakter van de verschillende buurten.

Nieuwjaarsduik

zondag 13 januari 2019

De traditionele start van het culturele kalenderjaar in Utrecht voelt immer als een warm bad. Dompel je onder in een mix van previews, lezingen, presentaties, workshops, tentoonstellingen en optredens. Raak geïnspireerd door het aanbod en maak nader kennis met locaties, makers en organisaties. Met opnieuw speciale aandacht voor nieuwe, jonge en talentvolle makers.

Utrecht Digitaal

zondag 4 november 2018

Utrecht is rijk aan kunstenaars, (game)ontwerpers, hackers, start-ups, organisaties en opleidingen die digitale cultuur produceren en presenteren. Op initiatief van IMPAKT en SET-UP organiseert Culturele Zondagen Utrecht Digitaal. Hét moment waarop de hele digitale culturele sector hoogstandjes, ontwikkelingen en experimenten deelt.

Uitfeest

za 15 sept, zo 16 sept 2018

De start van het Utrechtse culturele seizoen en dit jaar voor het eerst een heel weekend boordevol muziek, film, theater, beeldende kunst en literatuur.

Utrecht Centraal

zondag 3 juni 2018

Na het succes van vorig jaar staat Utrecht Centraal natuurlijk weer op het programma. Utrecht verandert op 3 juni in één groot muziekpodium waarbij het rijke, zeer diverse muziekaanbod wordt gecombineerd met de bijzondere, verborgen en niet alledaagse locaties van de stad.