| |
Home / Archief / Utrecht Centraal/ Favorieten/ Tim van Reyswoud

Tim van Reyswoud

maandag 5 juni 2017

Tim werkt voor De Coöperatie, een Utrechts productieplatform dat zich inzet voor authentieke artiesten en creatieve ondernemers ondersteunt bij het zetten van de volgende stappen richting de markt. Ze fungeren als de schakel tussen een innovatief idee, kansrijk talent en de omgeving. [Foto: Amy Haghebaert]

Wat zijn jouw tips voor Utrecht Centraal?
1. 3voor12 Utrecht Talentroute: Begin je route om 13:00 uur in de Voorstraat. Haal een koffie to-go bij The Village, werp een blik in de studio van Stranded FM in de Hardebollenstraat waar ze de hele dag live uitzenden en laat je verassen door getalenteerde Utrechtse acts van o.a. de Nederlandse Pop Academie en Herman Brood Academie die zich presenteren op tien locaties (in winkels, cafés en op podia).
2. De Coöperatie presenteert: Club No Man’s Land: Altijd al een kijkje willen nemen achter de schermen van de muziekindustrie? Dan is dit je kans! Club No Man’s Land is een programma voor de nieuwe generatie artiesten en managers dat nauwkeurig wordt samengesteld met studenten van de HKU, Herman Brood Academie en Creative College. Bas van Wageningen en Tim van der Zalm (Di-rect), Carlijne Schreijer (DITE Management), Erik Mans (TivoliVredenburg) en Chris Moorman (Popronde Nederland) doen een boekje open over hun spannende tourervaringen, buitengewone beproevingen en de oplossingen die hiervoor geboden worden. Showcases worden verzorgd door Jermain Bridgewater en Frank Valenza.
3. Amber Arcades: 3voor12 omschreef het debuutalbum van Amber Arcades als “een wonderlijke plaat met hypnotiserend mooie liedjes”, “een tien songs tellende autorit langs glooiende heidelandschappen” en wij kunnen dit alleen maar beamen. Ga na Club No Man’s Land snel een hapje eten en zorg dat je om 19:00 uur op het Domplein staat om deze Utrechtse heldin te aanschouwen. MASTER-alumni ELLA zie je hier tevens shinen als toetseniste van Amber Arcades.
4. 45ACIDBABIES: Een optreden van deze jonge honden is een ervaring die lastig in woorden te omschrijven is. Niet voor niets koppelde De Coöperatie ze voor een MASTER talentontwikkelingstraject aan Simon Akkermans om hun energieke live sound te vangen in opnames, want deze vier kids zijn podiumbeesten. Met vier nieuwe singles op zak is 45ACIDBABIES op oorlogspad.
5. De Coöperatie presenteert: Binkbeats: De kans is groot dat je Binkbeats kent van zijn Beats Unraveled serie bij Boiler Room. In de serie haalt hij zijn favoriete nummers van andere elektronische artiesten uit elkaar en zet ze vervolgens live op video, in één take, weer in elkaar met soms wel vijftig grotendeels akoestische instrumenten. Complex schreef: “In short, this is more than just a faithful recreation of a classic — it's a batshit insane re-imagining of it that proves to be immensely enjoyable”. Nu is Binkbeats terug met eigen werk en dit is je allereerste kans om het live te zien!
6. De Coöperatie presenteert: PAX: Na het succes van The Kyteman Orchestra is de Utrechtse rapper PAX eindelijk terug van weggeweest. De doorgewinterde performer geeft een voorproef van zijn debuut soloalbum waarin hij samen met toetsenist/producer Niels Broos de grenzen van jazz, hiphop, electronica en popmuziek oprekt. De nieuwe muziek is tien jaar lang in ontwikkeling geweest in samenwerking met onder andere Binkbeats en KO Brass. Dit is een unieke kans om het resultaat als allereerste mee te maken in Kytopia op de Oudegracht.

Wat maakt Utrecht bijzonder als muziekstad?
Utrecht heeft een rijk en divers popklimaat. Er zijn opleidingen op MBO, HBO en universitair niveau, van Klassieke Muziek tot Music Management en van Muziekwetenschap tot Podium- en evenemententechnicus Geluid. Utrecht is niet te definiëren door een genre zoals rockstad Den Haag. Liever kenmerkt de stad zich door kruisbestuivingen, unieke samenwerkingen en eclectische cross-overs. Je kunt als opkomende artiest binnen Utrecht je strepen verdienen in een café voor 50 mensen, je eerste release-show spelen voor 150 mensen in dB’s om vervolgens door te groeien naar een EKKO met 300 bezoekers en jaren later met 2000 tickets de Ronda in TivoliVredenburg uitverkopen. Bovenal kent Utrecht een sterkte ons-kent-ons-cultuur wat een katalysator vormt voor die unieke samenwerkingen die Utrecht gewoon zijn.

Hoe zie jij Utrecht muziekstad in de toekomst?
Als de Coöperatie zie ik graag permanente locaties voor plekken als Kytopia, dB’s en die van onszelf. Plekken waar zowel gerepeteerd kan worden als opgenomen, plekken buiten de formele circuits voor ontmoeting, voor samenwerking en experiment, ontwikkeling en groei. Plekken waar nieuwe ideeën worden geboren en tot bloei komen, waar jonge muziekprofessionals hun eerste werkplek vinden. Inclusief helpdesk waar muzikanten terecht kunnen met hun behoefte aan netwerk, faciliteiten en kennis.

Waarom moeten mensen vooral gaan kijken naar programma-onderdelen van de Coöperatie?
De Coöperatie biedt een divers programma aan op Utrecht Centraal dat het karakteristieke gevoel van Utrecht Muziekstad onderstreept. Je ziet talentvolle Utrechtse acts van de toekomst, werpt een unieke blik achter de schermen van de (Utrechtse) muziekindustrie én krijgt een mooi beeld van onze werkzaamheden van de afgelopen jaren.