| |
Home / Archief / Utrecht Centraal/ Favorieten/ Thijs Kuijken

Thijs Kuijken

maandag 5 juni 2017

Utrechtenaar Thijs Kuijken is bekend van de band I Am Oak. Deze indiefolk band bracht vijf albums uit in de afgelopen vijf jaar en tourde de hele wereld over, van de V.S. en Canada tot Oekraïne en Indonesië. [Foto: Angelina Hartmann]

Wat zijn jouw vijf tips voor Utrecht Centraal?
Ik heb een route uitgestippeld met vijf tips. Doe mee! 

1. Allereerst beginnen we bij de Snowstar Records showcase bij Sonnenborgh, waar The Fire Harvest aftrapt met hun minimale, spannende en intense alt-country/slowcore. Daarna kun je het beste gewoon even hier blijven hangen om Town of Saints nog te zien en daarna I Am Oak mee te pakken én ondertussen een nieuwe plaat te scoren (zie volgende vraag)!
13:00 – 13:25 uur | The Fire Harvest in Sonnenborgh – museum & sterrenwacht

2. Waarna je op de fiets springt om nog nét een stukje mee te pakken van de briljante popliedjes van Kim Janssen.
15:00 - 15:30 uur | Kim Janssen op Podium Domplein.

3. Na een korte pauze kun je jezelf laten verrassen in de Janskerk bij Maarten Vos & Gregory Frateur. Wat ze precies samen gaan doen, weet ik niet. Ik weet wel dat Vos een ware tovenaar op cello is en Frateur de meest bijzondere zanger van België, dus die combinatie moet goed zijn!
16:30 – 17:00 uur | Maarten Vos & Gregory Frateur in de Janskerk

4. Daarna door naar LE:EN voor een goeie dosis psychfolk van hoge kwaliteit bij Ben Chasny’s Six Organs of Admittance, gepresenteerd door Le Guess Who?.
17:00 – 17:45 uur | Six Organs of Admittance in Resutaurant LE:EN

5. As laatste nog even terug naar het Domplein om je te laten toedekken onder een dekentje van de dromerige laid-back indie pop van Amber Arcades.
19:00 – 19:30 uur | Amber Arcades op Podium Domplein

Waarom moeten mensen vooral gaan kijken naar jouw optreden?
Het optreden gaat gepaard met een speciale “nieuwe” release! We hebben namelijk eindelijk de vinyl versie van het album “On Claws” laten herdrukken. Deze was al sinds lange tijd uitverkocht. Nu komt er een nieuwe gelimiteerde oplage met gekleurd vinyl, geüpdatet artwork én een bonus track! 5 juni zal de eerste dag zijn dat de plaat verkrijgbaar is!

Wat maakt Utrecht bijzonder als muziekstad?
Het is een kleine stad, maar toch gebeurt er ontzettend veel op muzikaal gebied. Er is veel live aanbod van hoge kwaliteit, op zowel internationaal als nationaal gebied, in venues als o.a. EKKO en Tivoli. Le Guess Who? zet als festival Utrecht internationaal op de kaart – als we op tour zijn in het buitenland en we vertellen dat we uit Utrecht komen zijn er altijd wel mensen bij die er geweest zijn vanwege dit festival. Daarnaast zie je via allerlei initiatieven door de stad met o.a. Le Mini Who?, Records Store Day, de Popronde én Utrecht Centraal, allerlei lokale muziekliefhebbers hun handen uit de mouwen steken om Utrecht als muziekstad op de kaart te zetten.