| |
Home / Archief / Utrecht Centraal/ Favorieten/ Steven Kamperman

Steven Kamperman

maandag 5 juni 2017

Steven Kamperman is klarinettist en componist, en beweegt veelal zich op het grensvlak tussen jazz en wereldmuziek. Daarbij heeft hij een voorliefde voor opmerkelijke instrumentaties, zoals zijn veelgeprezen duo met draailierspeler Valentin Clastrier, en ook het jazz spelende kerkorgeltrio HOT. Zijn jeugdopera Roodhapje won de YAM Award voor beste Europese jeugdopera van 2016. Tijdens Utrecht Centraal speelt Steven in Kytopia

Wat zijn jouw vijf tips voor Utrecht Centraal?

1. Ligeti’s Poème symphonique: Een hoogtepunt uit de zestiger jaren conceptuele kunst, betoverend in zijn eenvoud.
2. Utrechtse Jazz Archipel: De eerste ontmoeting van een nieuwe pool van Utrechtse jazzmusici met publiek: spannender wordt het niet. En ik mag zelf ook nog meespelen ook!
3. Jacob 3.0: Met de geweldige Erik Bosgraaf op blokfluit
4. De Deense Detective: Een live crimihoorspel met muziek, zoals alleen Rosa Ensemble het kan bedenken.
5. VPRO Vrije Geluiden in Kytopia: Met onder andere een soloptreden van mijzelf aan het begin van de dag, een serie dialogen met mezelf, uitdagend om te doen.

Hoe zie jij Utrecht muziekstad in de toekomst?
Ik hoop dat Utrecht zich steeds meer ontwikkelt als een wervelende pool, waarin pop en klassiek, jazz en wereldmuziek totaal door elkaar heen lopen; een muziekstad waarin genres elkaar niet afgrenzen maar caleidoscopisch samenwerken en uitdagen. Daarbij hoop ik wel van harte dat er weer vervanging komt voor de weggevallen kleinere plekken als Rasa en SJU-Jazzpodium, plekken waarin een tikje in de luwte mooie en spannende samenwerkingen kunnen ontstaan. Dat soort plekken voeden kunst die raakt en uitdaagt!