| |
Home / Agenda / Utrecht Centraal / Programma / Over concoursen, winnen en verliezen

Over concoursen, winnen en verliezen

Aart Strootman, Rachèl Louise e.a.

Fundatie van de Vrijvrouwe van Renswoude, het prachtige rococo-gebouw aan het einde van de Lange Nieuwstraat, is op 5 juni het huis voor de vele concoursen die Utrecht kent. Waar vroeger de schrandere weesjongens onderdak vonden en een goede opleiding konden genieten, presenteert zich nu de nieuwe generatie musici: zij spelen, vertellen en leren van elkaar. Wat heb je nodig om een musicus te worden, wat levert deelname aan een concours je op, wat doet beroemd zijn met je?

Utrecht huisvest al sinds jaar en dag de ook internationaal meest befaamde concoursen. Eenmaal per (1, 2 of 3) jaar komt de top van componisten, harpspelers, popmuzikanten, oudemuziek-ensembles en pianospelers naar Utrecht en hoopt een concours te winnen. Soms is dat lokaal – de Utrechtse Popprijs - vaak internationaal met intensieve trajecten van lange voorrondes en een aantal concoursen, waar internationaal iedereen graag aan mee wil doen. Vandaag een programma rondom de concoursen, met de winnaars, toekomstige kandidaten, juryleden en muziek.

Het programma bestaat onder meer uit:
- Gaudeamus Muziekweek: Aart Strootman, componist, een van de nominaties voor de Gaudeamus Award 2017
- Utrechtse Popprijs: Rachèl Louise, singer-songwriter winnaar 2011
- Deelnemer Dutch Harp Festival 2016
- Mariam Batsashvili en Mengjie Han, winnaars (1e en 3e) Internationaal Liszt Pianoconcours 2014
- Gesprekken met deelnemers en organisatoren: waar heb je behoefte aan als muzikant en wat kan een concours voor je betekenen?

Host: Remy van Kesteren

Tijdschema voor deze middag is vanaf 22 mei op deze site te lezen.
Een samenwerking van: Internationaal Liszt Pianoconcours, Van Wassenaer Concours, Festival Oude Muziek, Gaudeamus Muziekweek, de Utrechtse Popprijs, Dutch Harp Festival.
  • maandag 5 juni 13:00-15:30
© Foto: Peter van der Heyden
Locatie
Fundatie van Renswoude
Agnietenstraat 5
www.fundatievanrenswoude-utrecht.nl
meer info