| |
Home / Archief / Utrecht Centraal/ Favorieten/ Maurits Westerik

Maurits Westerik

maandag 5 juni 2017

Maurits Westerik is zanger/gitarist van de Utrechtse band bewilder. Muzikaal actief als zowel uitvoerend artiest en liefhebber. Bewilder debuteerde met het album "Dear Island" en is met alleen al het openingsnummer 'Forza (It Is)' meerdere uitdagingen aangegaan zoals een uur durende live versie met verschillende artiesten op de radio en een live uitvoering met een traditioneel Gamelan orkest op Bali.

Wat zijn jouw vijf tips voor Utrecht Centraal? 

 
1. SONNENBORGH Snowstar Records Presents: Echt een mooi programma op een heel mooie locatie. Ik zie het al het helemaal voor me, magisch. The Fire Harvest, Town of Saints en I am Oak! Van 13:00 tot 15:00
2. LE:EN Le Guess Who? presenteert deze middag drie namen die in november op het festival zullen spelen, erg mooie namen! Ik ben zelf erg benieuwd naar Six Organs of Admittance, akoestische muziek die werkelijk waar alle kanten opgaat waardoor je je omgeving en het ontstaan ervan vergeet. Maar ook Baby Dee en Farjaam trekken mijn aandacht! Vanaf 15:00
3. Van Binnenuit - Een documentaire in ’t Hoogt; "Hoe muziek de Voorstraat verovert" van Ruben de Boer, ben ik erg benieuwd naar, maar heb er vooral een goed gevoel over. Ik kom er al een behoorlijke tijd en die straat heeft een behoorlijke evolutie ondergaan. 
4. Ingmar Heytze vertelt om 18:30 over zijn persoonlijke belevenissen in Utrecht als Festivalstad, dat lijkt mij wel wat! We hebben eerder met Ingmar mogen samenwerken en zijn energie en bevlogenheid inspireert ons.
5. BINKBEATS - Unieke sneakpreview 20:15-21:00 in Kytopia, Oude Tivoli. Ik heb al wel eens wat mogen horen en het is zo verfijnd en uitdagend, wij houden er erg van, wordt echt een mooie sneakpreview. Yes, Kytopia biedt deze avond nog meer moois met o.a. PAX, enjoy!
 
Waarom moeten mensen vooral gaan kijken naar jullie optreden?
Ook voor ons is het weer geheel iets nieuws en anders dan anders! Dat is de basis en dat was het uitgangspunt en daar zijn wij wel van met Bewilder. Inmiddels hebben we veel projecten en uiteenlopende ideeën omarmt en dit is er weer één, erg leuk! Museum Speelklok werd meteen enthousiast van het idee om onze muziek met hun oude instrumenten te spelen, een behoorlijk uitdaging in verband met stemmingen, temperaturen, tempi van de nummers en leeftijd van de instrumenten. Maar we gaan ervoor! Het wordt een semi-akoestische set waarvan we een aantal liedjes samen met de oude instrumenten van Museum Speelklok spelen in het schip van de prachtige oude Buurkerk midden in de stad. 
 
Wat maakt Utrecht bijzonder als muziekstad?
Er gebeurt zo enorm veel! En deze dag is daar een glansrijk voorbeeld van. Het is zo mooi om te zien hoeveel mensen er prachtige muziek maken, in zoveel verschillende genres. Ik wordt er zo blij van als ik in Kytopia ben en de modulaire synthesizers me omarmen met hun geluidsgolven en even later loop ik over de Mariaplaats en hoor ik de mooiste klassieke instrumenten samengaan met de moderne klanken van nu, niet heel veel later ben ik op de markt en gebeurt er van alles in TivoliVredenburg op letterlijk diverse levels. Dit doet ons allemaal goed, het niveau blijft stijgen, maar belangrijker is de diversiteit die toonaangevend is. Op een relatief klein oppervlak in een eigenwijze stad is het toch de muziek die ons verbindt wat mij betreft.