| |
Home / Archief / Utrecht Centraal/ Favorieten/ Gerben Houwer

Gerben Houwer

maandag 5 juni 2017

Zanger/gitarist van de Fire Harvest. Ik woon in de Bilt, ben werkzaam in Maarssen en sinds 2000 actief in de Utrechtse muziek scene als drummer, zanger en gitarist. [Foto: Gerard Rouw]

Wat zijn jouw vijf tips voor Utrecht Centraal?
1. My First festival: Ik heb mijn kinderen beloofd naar My First Festival te gaan. Dat zal dan de derde keer zijn dat we daar naartoe gaan. Op een leuke, maar voor kinderen serieuze manier, kennis maken met allerlei muziekstijlen.
2. Six organs of admittance: Heb ik niet altijd gevolgd maar altijd wel eens live willen zien.
3. I Am Oak: Wat mij betreft één van Utrechts mooiste acts.
4. Jermain Bridgewater. Ik zag hier een filmpje van en dat deed mij naar meer verlangen. Ik ben op het moment wel bezig met genres die wat verder van mijn geijkte repertoire afliggen. Hiphop met wereldmuziekinvloeden past goed bij
5. Stockhausens Michael's Reise: Ik weet niet of ik het goed begrijp: maar Stockhausen door een trompetgezelschap, interessant en nieuw voor mij. Wil ik wel eens uitproberen.

Waarom moeten mensen vooral gaan kijken naar jullie optreden?
Onze plaat is nu een jaar uit, dat is een kleine viering waard. We gaan in de week ervoor een klein rondje Duitsland doen, dus ik verwacht dat we goed in vorm zijn en de locatie is natuurlijk geweldig.

Hoe zie jij Utrecht muziekstad in de toekomst?
Er is volgens mij een groei aan nieuwe en wat kleinere plekken waar bands en muzikanten spelen. Lijkt mij goed en een aan te moedigen ontwikkeling.